Salakmotor

2023.12.12. 15:03

Négy Európa-bajnoki viadal lesz Debrecenben jövőre!

Lovas Zoltán hazai környezetben bizonyíthat az ifjúsági Európa-bajnokság döntőjében.

Haon.hu

Forrás: Boros Norbert-archív

A salakmotoros világbajnoki versenynaptárt követően a kontinensbajnoki versenysorozatok előzetes menetrendje is napvilágot látott. Az európai szövetség (FIM Europe) illetékesei nyilvánosságra hozták a 2024-es versenynaptárt, ami alapján a cívisvárosban négy viadalt rendeznek, a SEC-selejtező mellett három ifjúsági csatát is szervez a SpeedWolf Debrecen csapata: a két elődöntő mellett a finálénak is a Perényi Pál Salakmotor Stadion ad otthont júliusban.

Egyedül Debrecen

A kontinens speedway rajongóinak figyelme május 1-jén, a munka ünnepén Debrecenre összpontosul, ugyanis ekkor rendezik az Eb egyik kvalifikációs viadalát, ahol a challenge-be jutás a tét. Csak emlékeztetőül, idén május 1-jén szintén SEC-selejtezőn küzdöttek a salakszórók a Gázvezeték utcai oválpályán, s olyan csillagok tették tiszteletüket a Hajdúságban, mint a lengyel Szymon Wozniak és Jaroslaw Hampel, a lett Andzejs Lebedevs, a svéd Jacob Thorssell, a dán Niels Kristian Iversen, a francia David Bellego, valamint a cseh Václav Milík. A cívisváros mellett az ausztriai Mureck (május 1.), a németországi Stralsund (május 4.) és a szlovénia Krsko (május 4.) rendez kvalifikációt, míg a SEC Challenge-nek május 12-én a lettországi Daugavpils ad otthont. 

Érdemes megemlíteni, hogy a nemzetközi mezőnyben Debrecen az egyetlen olyan helyszín, ahol Grand Prix- és SEC-kvalifikációt is rendeznek!

Bajnokavatás

A jelenkor legjobbjai után a jövő sztárjait figyelheti testközelből a debreceni publikum, ráadásul a 16 éven aluli reménységek két nap alatt három versenyt prezentálnak a magyar szurkolók előtt. A 250 köbcentis kategóriában július 6-án, szombaton két Eb-elődöntőt rendeznek, majd másnap, vasárnap következik a finálé, ahol a kontinensbajnoki cím a tét. Meg kell említenünk, hogy ebben a sorozatban hazánkat Lovas Zoltán, a SpeedWolf Debrecen tehetsége képviseli. 

Forrás: Boros Norbert-archív

Természetesen az a cél, hogy az ifjú titán az elődöntőből egyenes ágon kvalifikálja magát a döntőbe, ám, ha ez nem sikerülne, akkor is finalista a debreceni motoros, mivel a rendező jogán egy magyar mindenképpen résztvevője lesz a legjobbak csatájának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában