Labdarúgás

2023.12.17. 15:25

Focizni készültek, sárdagasztás lett a Kecskemét–Loki – fotókkal

Szécsi Márk szerzett vezetést a Vasutasnak a szünet előtt.

Molnár Szilárd

Debreceni öröm Szécsi vezető gólja után

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Futball helyett leginkább sárdagasztás volt a Kecskemét–DVSC bajnokin, így nem csoda, hogy döntetlennel ért véget a bajnoki az NB I. utolsó őszi fordulójában. Hiába a vasárnap kora délutáni időpont és a napsütés, a pálya talaja meglehetősen mély volt, így színvonalas futballra nem lehetett számítani, nem is lett az...

Szrdjan Blagojevics ezúttal a Megyeri – Kusnyir, Romancsuk, Dreskovics, Mojzis – Loncsar, Ojediran – Szécsi, Dzsudzsák, Bévárdi – Bárány kezdő tizenegynek szavazott bizalmat, azaz az MTK elleni vesztes mérkőzés után kimaradt Ferenczi János, Brandon Domingues, (mindkettő kispad), Dusan Lagator (eltiltás) és Christian Manrique. Őket Alexander Mojzis, Bévárdi Zsombor, Hamzat Ojediran és Olekszandr Romancsuk pótolta.

Slusszpoén a szünet előtt

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázsé volt a meccs első lövése a 3. percben. Ezt követően elkezdődött a hadakozás a pályával, a jóindulattal is NB III.-as minőségű futballgyepen főleg az alacsony súlypontú játékosok éltek meg. A lila mezes hazaiak jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, így inkább az ő akaratuk érvényesült. Hanzat Ojediran mentett nagyot a 13. percben a debreceni tizenhatoson belül, bár ellenfelének nagyon fájt a becsúszás, szó sem lehetett büntetőről. Gyűrték egymást a csapatok, de sokszor hármat sem sikerült egymáshoz passzolni, és nem mindig a gyep minősége miatt...

A félidő derekán úgy tűnt, kezdtek ráérezni a hajdúságiak is a körülményekre, egy kavarodás után Dzsudzsák törte el a labdát, majd Romancsuk lőtt az égbe nem sokkal később.

Sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, sőt, inkább a Loki akarata érvényesült a folytatásban. A 36. minutumban Bévárdi viharzott el a bal oldalon, beadása a z ötösön tartózkodó Stefan Loncsar mögé jött kicsivel, így a montenegrói válogatott középpályás már nem tudta rendesen irányítani a labdát, így a kapu fölé fejelt.

A félidő hosszabbításban jött a debreceni slusszpoén: Kusnyir Erik bedobását követően Bárány Donát bökte a labdát Szécsi Márk elé a tizenhatoson belül, aki nem habozott, és szépen a léc alá lőtt, így előnnyel mehettek szünetre a piros-fehérek. 0–1.

A hajrában úszott el a győzelem

Egyik edző sem cserélt a szünetben. A folytatás első említésre méltó eseménye Kusnyir levágódó lövése volt. Nem sokkal később a korábbi debreceni Horváth villant, de szép passzát nem tudták gólra váltani a hazaiak. A 60. percben Loncsar készített le lövésre egy labdát Bévárdinak, de a szélső a bal felső fölé tekert. Próbált nyomni a Kecskemét, de sok elképzelés és átütőerő nem volt a hazaiakban, a Loki pedig inkább az előnye őrzésére törekedett a játék irányítása helyett. A 72. percben Szrdjan Blagojevics is cserlére szánta el magát: Andrija Majdevac váltotta Bárányt. Pár pillanattal később felizzottak az indulatok, a bíró egymás után három sárgát is kiosztott egy kakaskodást követően.

Kapuja elé szorult a Vasutas, és meg is lett az eredménye a hazai nyomásnak, a csereként beálló Bánó-Szabó egyenlített a 80. percben. 1–1.

A megsérülő Mojzist Baranyai Nimród váltotta. Percekkel később Ferenczi János és Tuboly Máté is lehetőséget kapott, Dzsudzsák, illetve Bévárdi mehetett hamarabb zuhanyozni. A hajrában már nagy helyzet nem alakult ki, így maradt az összképet nézve igazságos döntetlen.

A tények
OTP Bank Liga, 17. forduló.
Kecskemét-DVSC 1–1 (0–1).
Széktói Stadion, 2231 néző. Vezette: Zierkelbach.
Kecskemét: Varga B. – Kiss B. (Banó-Szabó, 75.), Szabó A., Szalai G., Belényesi, Zeke (Leoni, 61.) – Meskhi, Májer (Szűcs K., 87.), Zsótér – Horváth K., Pálinkás (Tóth B., 61.). 
Vezetőedző: Szabó István.
DVSC: Megyeri – Kusnyir, Romancsuk, Dreskovics, Mojzis (Baranyai, 81.) – Loncsar, Ojediran – Szécsi, Dzsudzsák (Tuboly, 85.), Bévárdi (Ferenczi, 85.) – Bárány (Majdevac, 72.). 
Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Gól: 0–1 Szécsi (45+1.), 1–1 Banó-Szabó (80.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában