Labdarúgás

2023.10.16. 13:09

Gól nélküli döntetlen Igor Bogdanovicsék otthonában

A DEAC a Cigándhoz látogatott vasárnap délután a labdarúgó NB III. Északkeleti csoportjában.

Haon.hu

Mohamed Al-Sheraji (fehérben) csereként állt be, de neki sem sikerült betalálnia | Forrás: Napló-archív

Legutóbb sima vereségbe szaladt bele a DEAC labdarúgócsapata, a hazai 1–4 még akkor is fájó pofon, ha az ellenfél az első helyen álló Putnok volt – írja a deac.hu. Vasárnap délután ugyancsak egy élcsapat, a forduló előtt ezüstérmes pozícióban tanyázó cigándi alakulat volt, ráadásul Igor Bogdanovics vezetőedző alakulata ellen idegenben volt jelenésük a fekete-fehéreknek.

Acélosabban kezdett ellenfelénél a DEAC, sokkal agilisabb és veszélyesebb volt Urbin Péter együttese. A 8. percben Trencsényi fejese okozott némi gondot a hazaiak kapusának, majd Tóth Sándor perdítette rá sarokkal a labdát, ez is munkát adott a vetődő Popovicsnak. A játékrész derekára némileg feljebb jöttek a cigándiak, azonban nem sűrűn kellett játékba avatkoznia a DEAC kapusának. Tóth Sándor a 23. minutumban is helyzetbe kerülhetett volna, ha jobban veszi át a játékszert, majd ő játszott Papp G. Benedekhez, aki mellé tüzelt. Utóbbi labdarúgó nem sokáig maradhatott a pályán, sérülés miatt Lénárt állt a helyére. A 40. percben a kapus Tóth Sándor elé ütötte a labdát, aki szemben a kapuval, 3 méterről eltalálta az egyik védőt, az volt az addigi legnagyobb ziccer.

A fordulás után rögtön helyzet akadt a debreceniek előtt, ám Wente tekerése elsuhant a bal sarok mellett. Ezután Jankelics helyére Al-Sherajit küldte pályára a debreceni mester, majd Tóth húzott le egy léc alá tartó labdát. Egy órányi játék után tovább fokozta a tempót a DEAC, és benyomta ellenfelét, de a helyzetek most nem akartak jönni. Virág és Kónya személyében friss emberek érkeztek a vendégekhez, egyértelműen a három pont megszerzése volt a hajdúságiak célja ezen a délutánon. Meglehetősen eseménytelenre sikeredett a második negyvenöt perc, sajnos a vendégek mezőfölénye meddő volt. A 87. percben ugyan betalált a Cigánd, ám lesről esett a gól. Érvényes találat így nem született a rangadón, maradt a 0–0-s döntetéen.

Az összecsapást követően a DEAC részéről Urbin Péter vezetőedző értékelt a klub honlapjának. – Az első félidővel elégedett voltam, ott jól ment a játék, csak a gól hiányzott, holott több helyzetet is kidolgoztunk. A fordulás után már csapkodóbb volt a mérkőzés, sok volt a szabálytalanság, ami nem szokott kedvezni nekünk. Akkor már nem nagyon voltak lehetőségeink, ezért felemás érzések munkálnak bennem, de alapvetően nem volt rossz a mai teljesítményünk. Igyekszünk a jövő héten három pontot szerezni – nyilatkozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában