Floorball

2023.10.30. 14:39

Pont nélkül távoztak floorballosok Érdről

Hiába hajráztak az egyetemisták, az első harmadban adott előnyt már nem sikerült ledolgozni.

Haon.hu

Hétvégén javíthat a csapat

Forrás: DEAC-archív

Újabb idegenbeli párharc várt a DEAC floorballosaira: az ARES HC érdi otthonában léptek pályára Varga Gergőék. A debreceni csapat nem a legjobb előjelekkel várta a párharcot: kilenc mezőnyjátékos tudott játékra jelentkezni, így többen is duplázni kényszerültek. 

A hazaiak kezdtek agilisebben: már az elején több feladata akadt a debreceni védelemnek, de a hatodik percben Illés Levente lövésére már nem volt ellenszer. A játékrész derekán is aktívabbak voltak és Dávid Bence és Fodor Dávid góljaival már háromra nőtt a hazai előny. A sok pontatlansággal játszó hajdúságo alakulat viszont fontos pillanatban zárkózott: Foltin Vencel szerezte az első DEAC találatot (3:1).

A középső felvonásra már koncentráltabban érkeztek az egyetemisták: több esetben is sikerült zavart kelteni a hazaiknál, gólt mégis az érdiek szereztek Fodor Attila révén.

A vendégek viszont nem engedték el a meccset: Radványi Balázs duplájával sikerült egyre csökkenteni a különbséget és volt labda az egyenlítésre is (4:3).

Minden energiát mozgósítottak

A záró játékrészre mindkét csapat fókuszáltan érkezett: érezhető volt, hogy aki gólt szerez, az utána is magánál tudja tartani a kezdeményezést. Változatos mérkőzést láthattak a nézők és hazaiak örömére Fodor Dávid, majd Illés Levente is beköszönt (6:3). Az utolsó energiáit is mozgósított a Debrecen, Praznovszy Pali révén újfent zárkózott is, de gyorsan válaszolt a hazai együttes (7:4). A végén a kapust lehozva is rohamoztak a cívisvárosiak, de nem akart megszületni az ötödik debreceni gól, a végeredményt is a hazaiak alakították ki.

Sok mozaik hiányzott a hajdúsági kirakósból, keseregni viszont nincs idő: folytatás szombaton a Torpedo ellen hazai környezetben – számolt be a gárda a hivatalos oldalán.

A tények
Férfi OB I., 3. forduló
Érd, Treff sportcentrum, vezette: Balogh Norbert, Jávor Ádám
ARES HC ’94 – Debreceni EAC 8:4 (3:1, 1:2, 4:1)
A DEAC pontszerzői: Varga Gergő (0+3) Radványi Balázs (2+0), Praznovszky Pál (1+1), Foltin Vencel (1+0)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában