Kézilabda

2023.10.07. 11:30

Nem volt kérdés, ki a jobb a keleti derbin

A remek felfogásban pályára lépő DVSC kiütéses győzelmet aratott az ősi rivális Békéscsaba felett a Hódosban.

Molnár Szilárd

Vámos Petra kilenc góllal vette ki a részét a debreceniek sikeréből

Forrás: Molnár Péter

Keleti rangadón volt érdekelt a DVSC Schaeffler csapata az élvonlabeli női kézilabda-bajnokság ötödik fordulójában; a Békéscsaba gárdája látogatott a Hódos Imre Rendezvénycsarnokba pénteken este. Az összecsapás alatt egyértelműen kirajzolódott a két együttes közti különbség, végül 36–24-re nyert a Loki.

Az összecsapás első perceiben mindkét oldalon akadtak hibák, nagyon akartak a játékosok, de ez sok pontatlansághoz vezetett. Rövidesen lehiggadtak a debreceniek, és a vélogatott Vámos Petra vezérletével kezdtek meglépni. 

Egyre nyílt az olló, húsz perc játékot követően már 14–6 díszelgett az eredményjelzőn, amihez nagyban hozzájárult, hogy  a kapuban Gabrijela Bartulovic is kiválóan teljesített. A szünethez közeledvén faragni tudtak a hártányukból a vendégek, 16–11-re feljöttek.

Fordulás után ismét belelendültek a piros-fehérek, Vámos mellett Mariana Costa is jó napot fogott ki, kiütés lett a vége. Szilágyi Zoltán forgatta a csapatát, az ifjú Nagy Nóra is lehetőséghez jutott, és megszerezte első találatát az élvonalban. 

A presztízscsata ezúttal nem hozott olyan nagy küzdelmet, a több alapemberét is nélkülözni kénytelen viharsarki csapat nem tudta megnehezíteni a BL-résztvevő DVSC dolgát.

Csak élvezni akarta a játékot

– Elégedett lehetek, azzal együtt is, hogy egy edzőnek mindig van hiányérzete ezzel, vagy azzal kapcsolatban. Jól kezdtük a mérkőzést, azt a sebességet játszottuk, ami nekünk fekszik. Sikerült indítás-lerohanás gólokat szereznünk, egy-két védelmi hibát leszámítva rendben volt a védekezésünk. 

A kapusteljesítményünk kifejezetten jó volt, főként az első félidő első részében. Megnyugtató előnyt szereztünk már a találkozó első felében, aztán talán kicsit kiengedtünk, de a szünetet követően védekezésben kellő keménységet mutattunk, és ismét azt a dinamikát hoztuk, ami aztán nagyarányú sikerhez vezetett.

Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, akadtak kifejezetten jó megoldásaink is – értékelte a mérkőzést Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler vezetőedzője.

A kilenc gólig jutó Vámos Petra is azon az állásponton volt, hogy kiváló meccset játszottak. – Több BL-mérkőzés van mögöttünk, érezem magamon, és a csapaton is, hogy kezdjük felvenni azt a tempót, és át tudjuk menteni a magyar bajnokságra. Úgy voltam ezzel a találkozóval, hogy most nem szeretnék semmin sem gondolkodni, csak élvezni a játékot, és a feladatomra koncentrálni – örülök, hogy ez most így sikerült! 

A bajnokság egy rövid ideig szünetel, válogatott szünet következik, a legjobbak jövő szerdán 19 órától Debrecenben, a Főnix Arénában lépnek pályára a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégia ellen az EHF EURO Cup első fordulójában. A Lokiból ezúttal Vámos Petra és Füzi-Tóvizi Petra kapottmeghívót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában