Kézilabda

2023.10.23. 08:11

Egy góllal kapott ki a DEAC Veszprémben

Megszakadt a Debreceni Egyetem alakulatának remek szériája az NB I/B-ben.

Haon.hu

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdacsapata zsinórban három veretlenül megvívott bajnoki után vasárnap délután a Fejér B.Á.L. Veszprém U21-es együttesének otthonában vizitált, olvasható a debreceniek hivatalos honlapján.

Jobban kapták el a rajtot a hazaiak, akik a negyedik percben 3-1-re vezettek. Nem sokkal később ledolgozta hátrányát a DEAC, ám erre ellenfelük 4-1-es szériával válaszolt (7-4). Folytatódott a hullámvasút: a 18. minutumban Kiss Roland találatával először vette át a Debrecen a vezetést (8-9). A szünetig főleg a bakonyiak akarata érvényesült a pályán, így az első félidő 16-13-as eredménnyel zárult.

A pihenőt követő percekben nem jött össze a felzárkózás a DEAC-nak, sőt, 20-16-nál már négyre duzzadt a differencia. Az sem könnyítette meg a vendégek helyzetét, hogy a 43. minutumban Kathi Péter piros lapot kapott. Ennek ellenére küzdött becsülettel a Debrecen, ez pedig meghozta a gyümölcsét, ugyanis egyenlítettek: 25-25-ről indulhatott a végjáték. A hajrá is nagy csatát hozott, ám a pontszerzés ezúttal nem sikerült. A DEAC leggólerősebb tagja a nyolc találatig eljutó Kiss Roland volt. A vereség ellenére annak örülhettek, hogy a sérüléséből felépülő Almásy Richárd ebben a szezonban először bizonyíthatott.

A tények

Férfi kézilabda NB I/B, 8. forduló

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-DEAC 28-27 (16-13)

DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, vezette: Fekete Tamás, Hajdu Tamás.

A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák, Mucza, Kiss R. 8, Bakó, Fülöp 1, Illés 5 (5), Kathi 1, Almásy 1, Kiss A. 1, Pethő 6, Kerezsi, Dobos 1, Tóth M. 1, István 3. Vezetőedző: Mándi Norbert.

Hétméteresek: 1/1 ill. 6/5.

Kiállítások: 8 ill. 4 perc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában