XVII. Csete-Szemesi Attila rapid sakkemlékversenyt

2023.09.24. 08:24

Zsinórban harmadjára nyert a nagyrészben DEAC-os sakkozókból álló csapat

Haon.hu

A csapatverseny az utolsó partiig izgalmakat tartogatott

Forrás: Áts László-archív

A DSBK tragikus körülmények közt elhunyt sakkozója emlékére rendezett 15-15 perces sakkcsapatversenyt, a XVII. Csete-Szemesi Attila rapid sakkemlékversenyt idén zsinórban harmadjára, 2021. és 2022. után 2023-ban is a Deák és jóarcú padewanjai csapata nyerte meg ugyanabban a felállásban, így elvitte a 2007-ben alapított Barabás Étterem vándorserlegét – tudatta közlésében a győztes csapat tagja, Áts László.

A nagyrészben a DEAC-ban sakkozó csapatban a névadó Deák Sándor a tanítványának szavazott bizalmat az első táblára, míg önmagát a negyedikre helyezte. A csapatverseny az utolsó partiig izgalmakat tartogatott, mivel egy rutinos utánpótlásnevelésben is sikeres FIDE mester keze remegett meg Béres Ferenc DSBK-s senior játékos ellen, és ez okozta a Hajdúk csapatának a vesztét, így egymás elleni csapateredménynek köszönhették a triplázást, Deák csapata.

Egyéni értékelésben 100 százalékos teljesítményt elérve Deák Sándor (DEAC) FIDE mester lett a mezőny legjobbja 8 ponttal, Dr. Kiss Gergely (DEAC) 7,5 és Forgács József (DSBK Tanárok) valamint Uzonyi Dávid (Hajdúböszörmény) 7-7 ponttal. A legjobb ifjusági játékos a DSBK-s Békési Áron lett

Csapatversenyben:

Bajnok: Deák és jóarcú padewanjai (Szabó Levente Edward, Dr. Kiss Gergely, Áts László, Deák Sándor) 25,5 pont

2. Hajdúk (Gál József, Donka Péter, Uzonyi Dávid, Töviskes Antal) 25,5 pont

3. DSBK-Tanárok (Forgács József, Kányádi Zoltán, Botrágyi Tibor, Új Imre, Száva Miklós) 25 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában