Salakmotor

2023.09.03. 19:28

Az olaszok meglepő diadala a páros Eb-n

Kovács Roland technikai problémák miatt mindössze két futamban indult.

Haon.hu

Kovács Roland

Forrás: Boros Norbert

Nem a legerősebb összeállításban várta a magyar csapat a szombati páros Európa-bajnoki elődöntőt: Magosi Norbert egészségügyi okok miatt nem vett részt a viadalon, így Kovács Roland, Bárány Márk és Füzesi Richárd képviselte hazánkat a nagyhalászi versenyen. A mieinknek Ausztriával (Sebastian Kössler, Daniel Gappmaier), Lettországgal (Jevgenijs Kostigovs, Daniils Kolodinskis), Ukrajnával (Marko Levishyn, Nazar Parnitskiy) Csehországgal (Vacláv Milík, Jan Kvéch, Eduard Krcmár), Olaszországgal (Paco Castagna, Nicolas Covatti) és Szlovéniával (Nick Skorja, Anze Grmek) kellett megmérkőznie a továbbjutásért, azaz a kontinensfinálét jelentő jelentő első három hely megszerzéséért.

Esélytelenül

A magyarok nem tudták borítani a papírformát, sereghajtóként zárták a megmérettetést. Kovács Roland nem tudott a csapat húzóemberévé válni, ugyanis technikai problémákkal küzdve, mindössze két futamban állt starthoz, s egyetlen pontot szerzett. A gárda másik két tagja közül Bárány 4, Füzesi 3 egységet gyűjtött.

A végső győzelmet nagy meglepetésre az olaszok szerezték meg, akik megelőzték a három legjobb pilótájukat nélkülöző letteket, valamint a nemzeti bajnokuk, Matic Ivacic nélkül felálló szlovénokat. Érdekesség, hogy a második hely sorsáról különfutam döntött, amiben déli szomszédaink képviseletében Skorja legyőzte Kostigovst. A viadal legnagyobb csalódását a fő esélyesként érkező csehek okozták, akik csak az 5. helyet szerezték meg.

A páros Európa-bajnoki döntőt október 1-jén a lengyelországi Opoléban rendezik, ahol a házigazda Lengyelország, az első elődöntő dobogósai, Dánia, Finnország és Nagy-Britannia mérkőzik a Magyarországról továbbjutó Olaszországgal, Szlovéniával és Lettországgal. 

Végeredmény:

1. Olaszország 23 pont (Castagna 11, Covatti 12), 2. Szlovénia 21+3 (Skorja 14+3, Grmek 7), 3. Lettország 21+2 (Kostigovs 11+2, Kolodinskis 10), 4. Ukrajna 20 (Levishyn 9, Parnitskiy 11), 5. Csehország 20 (Kvéch 8, Milík 12), 6. Ausztria 13 (Kössler 7, Gappmaier 6), 7. Magyarország 8 (Füzesi 3, Kovács R. 1, Bárány 4).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában