Súlyemelés

2023.09.25. 17:50

Aranyos hétvége a FISZEJ SE-től

Mozgalmas hétvégén van túl a debreceni egyesület, hiszen két versenyen is izgulhattak a súlyemelőikért.

A FISZEJ SE csapata Tini ob-n | Forrás: FISZEJ SE

Kelet-Magyarországi Tini Országos Bajnokságról kiváló eredményekkel térhettek haza a FISZEJ SE versenyzői, hiszen a biharnagybajomi megmérettetésen mind a négy súlyemelőjük aranyérmet szerzett. Parádi Kende a fiú korosztály 45 kg-os súlycsoportban maximális 90 ponttal nyert és a korcsoport abszolút bajnoka lett. Mózes Hanna a lány korosztály 55 kg-osai között diadalmaskodott szintén maximális 90 pontot elérve, ráadásul medicinlabda-dobásban és távolugrásban is a legjobb eredményt érte el. Hanna a lány korcsoport abszolút bajnoka lett ezzel.

Gercsák Enikő a serdülő korosztály 45 kg-os súlycsoport aranyérmet szerzett összetettben 93 kg-os teljesítménnyel. Enikőnek ez egyéni csúcsot jelentett, ráadásul kategóriájában megkapta az I. osztályú minősítést, és a serdülő lányok között abszolút bajnok lett. Azemi Kevin is bajnoki címet nyert, ő a serdülő korosztály 81 kg-os súlycsoportjában szerepelt és 135 kg-os összetett eredménnyel zárta a megmérettetést, ami az ő esetében is új egyéni csúcsot jelentett.

A magyar csapat az Olimpiai Reménységek Versenyén | Forrás: FISZEJ SE

A FISZEJ SE-t Kecskés Karina Lengyelországban képviselte a magyar csapat tagjaként az Olimpiai Reménységek Versenyén. Az U18-as és U23-as nemzeti együttes is a második helyen végzett, Karina a fiatalabbik gárdának a legeredményesebb tagjaként fejezte be a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában