Jégkorong

2023.09.22. 10:54

Felkészülten várják a közelgő bajnoki rajtot a hokisok

Mihalik András, a DEAC támadója és társai vasárnap a Debreceni Jégcsarnokban meccselnek a DVTK-val.

Haon.hu

Mihalik András szerint jó, hogy időben elkezdték az alapozást

Forrás: deac.hu

A Ferencváros ellen játszotta az utolsó előtti felkészülési mérkőzését a közelgő Erste Liga-rajt előtt a DEAC gárdája szerdán. A Tüskecsarnokban rendezett találkozó első két harmadában még a debreceni hokisok vezettek 1–0-ra, ám a hazaiak – akik a DEAC három csatársorával ellentétben négy sorral mentek – jobban bírták a végét, és az utolsó harmadban a maguk javára fordították a meccset, amit 3–1-re megnyertek. A vereség ellenére a cívisvárosiak fiatal játékosa, Mihalik András elégedetten nyilatkozott a zöld-fehérek elleni összecsapásról a klubhonlapon.

– Szerintem lényegesen jobb volt ez az edzőmérkőzés, mint az előző három. A korábbi találkozóinkon még érződött a szezon eleji forma, a taktikai és a technikai elemek sem működtek még igazán jól, és fizikálisan sem voltunk topon, ám a szerdai meccs már sokkal inkább a szezon tempójához hasonlított. Egyre inkább felvesszük a ritmust, és pont jó, hogy még lesz egy edzőmeccsünk, mert ott tudjuk folytatni, ahol a Ferencváros ellen abbahagytuk – fogalmazott Mihalik András.

Az eredmény is számítani fog

Ez a bizonyos utolsó edzőmeccs vasárnap a DVTK ellen lesz a Debreceni Jégcsarnokban 18.30-tól, a belépés ingyenes. A találkozó pikantériáját az adhatja, hogy éppen a miskolciak otthonában kezdi a DEAC jégkorongcsapata az Erste Ligát szeptember 29-én.

– Ez azért jó, mert amikor jövő hét pénteken bedobják a korongot, már tudni fogjuk, milyen játékerőt képviselő ellenfél vár ránk. 

Nyáron szinte valamennyi csapat összetétele változott, nem tudunk sokat az ellenfelekről. A DVTK is közéjük tartozik, mert bár látjuk, hogy igazolgatnak, de igazából vasárnap mérhetjük fel, mire képesek.

Az edzőmeccs és a bajnoki közül nyilván az utóbbi sokkal fontosabb lesz, hiszen ott már az eredmény is számítani fog, míg a most vasárnapi inkább a tesztelésről szól, hogy megpróbáljuk megvalósítani, amit az edzők szeretnének tőlünk látni, és ezeken finomítsunk a pénteki meccsig – mondta a támadó, majd hozzátette, hogy bár sok új játékos érkezett nyáron a DEAC-hoz, de szerinte már mindenki beilleszkedett, és jó úton halad a csapat.

– Az Erste Liga többi csapatához képest mi elég hamar elkezdtük a felkészülést. Például szerdai ellenfelünk, a Ferencváros csak három hete edz együtt, míg mi lassan két hónapja, ami azért is volt előnyös, mert nagy változáson ment át a keret, és idő kellett, hogy összeszokjunk, megismerjük az új játékosok stílusát és ők a miénket. Minden így volt jó. Az alapokat leraktuk, és úgy érzem, felkészülten várjuk a közelgő bajnoki rajtot – zárta a 20 éves játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában