Labdarúgás

2023.09.07. 14:04

DVSC: van olyan poszt, ahova lehet, még igazolni kell

Makray Balázs cégvezető portálunknak elmondta, egy új játékos igazolását mindig alapos feltérképezés előz meg.

Molnár Szilárd

Makray Balázs, a DVSC cégvezetője

Forrás: Kiss Annamarie

Szerdán Magyarországon is lezárult az átigazolási időszak a labdarúgásban, így gyakorlatilag szinte kialakult az NB I.-es csapatok kerete. Azért csak szinte, mert a transzfer ablak bezárulta után is van lehetősége igazolnia a gárdáknak, de csak olyan játékost, aki nem rendelkezett szerződéssel az átigazolási időszak lejártának pillanatában.
A DVSC-nél is nagy volt a mozgás a nyáron, a számos távozó mellett érkezett Brandon Domingues, Joao Oliveira, Vajda Botond, míg kölcsönbe Alexander Mojzis és Tuboly Máté játékjogát szerezte meg a klub egy-egy évre. A meghatározó játékosok közül csak az északmacedón válogatott Dorian Babunszki hagyta el az együttest, őt a szerb Andrija Majdevaccal pótolta a Vasutas.

Probléma lehet

A Haon Makray Balázst, a DVSC cégvezetőjét kérdezte arról, várható-e még játékosmozgás az együttesnél. A szakember hangsúlyozta, amíg nem ér véget egy átigazolási időszak, addig nem lehet felelősséggel kijelenteni, hogy már végleges a keret. – Amíg a transzferablak nyitott, és van olyan játékos, aki a csapat segítségére lehet hosszú távon, akkor mérlegelünk, de csak azért, hogy a létszámot duzzasszuk, nem fogunk igazolni – szögezte le. – Szeptember hatodika után már csak olyan labdarúgóval lehet megállapodni, aki az átigazolási időszak lejárta előtt nem rendelkezett szerződéssel, de ezeknél általában van valami probléma: vagy sérült, vagy nincs edzésben vagy már régen játszott, tehát náluk még a szokásosnál is alaposabban át kell gondolni, tegyünk-e neki ajánlatot. Véleményem szerint az elkövetkező hónapok tapasztalatai alapján már inkább a téli időszakban lesz érdemes beszélni az esetleges mozgásokról – ecsetelte a cégvezető.

Érkezhet még

Mivel a csatárposztról Babunszi mellett Antonio Mance is távozott, így a Loki hívei aggódni kezdtek, hogy a Bárány-Majdevac duó elégséges lesz-e a DVSC-re váró feladatok függvényében. Makray Balázs elmondta, az előretolt ék pozíciójára két jó megoldása is van Szrdjan Blagojevics vezetőedzőnek, de ha szükséges, más labdarúgók is bevethetőek azon a poszton. – Szécsi Márk is tud ott játszani és az NB III.-es csapatban is akad olyan játékos, aki feltalálja magát a védők között. Ám ez nem jelenti azt, hogy még ne érkezhetne új játékos. Már csak azért is, mert a külső bokaszalag-szakadást szenvedett Alexander Mojzis sérülése miatt lehet, el kell gondolkoznunk azon, hogy belső védőben új labdarúgót hozzunk – fogalmazott a cégvezető, aki arra is rávilágított, ilyen esetben sem ad hoc alapon történik a kiválasztás. – A játékosok nem úgy kerülnek a klubhoz, hogy jön egy telefon egy menedzsertől, mi pedig azonnal ugrunk és elhozzuk. 

Egy új labdarúgó leigazolását aprólékos, hosszú munka előz meg: több szakemberünk vizsgálja, nézi az általunk meghatározott bajnokságokat, amelyekről a lehető legtöbb információt is begyűjtik, így ha a szakmai stábtól érkezik kérés egy adott pozícióra, akkor arra mindig több alternatívánk lesz.

 A végső döntés a vezetőedző, a sportigazgató és a klubvezetés kezében van – magyarázta a cégvezető.

Nyári játékosmozgás a Debreceni VSC-nél:
Érkezők: Brandon Domingues (portugál-francia, Budapest Honvéd), Joao Oliveira (Joao Pedro Abreu de Oliveira, svájci-portugál, Leixoes SC – Portugália, szabadon igazolható), Andrija Majdevac (szerb, FK Novi Pazar – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Hamzat Ojediran (nigériai, KF Egnatia Rrogozhinë – Albánia, kölcsön után végleg), Vajda Botond (szlovák-magyar, Diósgyőri VTK), Alexander Mojzis (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia, kölcsönbe), Tuboly Máté (ETO FC Győr, kölcsönbe)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Engedi Márk, Fábián Bence, Kócs-Washburn Erik Endre, Erneszt Romancsuk, Takács Bence, Tercza Gergő
Távozók: Dorian Babunszki (északmacedón, Grasshoppers - Svájc), Okan Aydin (német-török, szabadon igazolható), Raul Balbarau (román, szabadon igazolható), Baráth Péter (Ferencváros, kölcsön után végleg), Sylvain Deslandes (kameruni-francia, szabadon igazolható), Matar Dieye (szenegáli, AC Bellinzona – Svájc, szabadon igazolhatóként), Kovács Péter (Karcagi SE), Kundrák Norbert (Budapest Honvéd), Antonio Mance (horvát, Zalaegerszegi TE FC), Major Sámuel (Kozármisleny), Sós Bence (Topolyai SC – Szerbia), Saná Gomes (bissau-guineai, Belenenses – Portugália), Varga Kevin (szabadon igazolható), Peter Olawale (nigériai, Balzan FC – Málta, kölcsönbe), Rácz Balázs (Kozármisleny, kölcsönbe)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában