Futsal

2023.08.30. 20:10

Kemény üzenet az MVFC futsalosainak

Trencsényi János szerint játékosai ”el vannak tévedve”.

Molnár Szilárd

Trencsényi János

Forrás: Czinege Melinda

Berettyóújfalui szempontból csalódást keltő, 4–4-es döntetlent játszott egymással az MVFC Berettyóújfalu és a DEAC hétfő este. A hazaiak az összecsapás nagy részében mezőnyfölényben játszottak, mindig ők szerezték meg a vezetést, mégsem sikerült begyűjteniük a három pontot. Ez egyben a DEAC dicsérete, hiszen az egyetemisták mindig talpra tudtak állni, ráadásul a negyedik találatot az utolsó előtti percben hozták össze, mai után már sok mindenre nem maradt idő. Trencsényi János, az MVFC trénere nem kertelt, amikor értékelte a látottakat, úgy látta, játékosai közül nem mindenki rendelte alá magát a csapatérdeknek.

Maguknak köszönhetik

–  Jól is kezdtünk, hamar megszereztük a vezetést, aztán gyorsan kaptunk egy szabadrúgás gólt, ami elkerülhető lett volna, és azzal visszahoztuk őket a meccsbe – hangsúlyozta a Haonnak. – Fordulás után több lehetőségünk is volt hármat közé tenni, de nem éltünk vele, és ezzel felbátorítottuk az ellenfelet, a mi játékunk pedig kapkodóvá vált, amit nem is értek, hiszen mindig mi vezettünk. Három-háromnál még inkább elveszítettük a fejünket, sajnos már hamarabb kikértem az idő, és már nem tudtam rendezni a sorokat. Sok futsalosunk nem tiszta fejjel játszott, kevesen nyújtottak elfogadhatót, így a teljesítményünk is gyenge volt – ez az ellenfelet nyilván felhúzza, minket pedig lenyom. A végén mindent egy lapra feltéve próbáltunk rohamozni. Öt faultja volt az ellenfélnek, lehoztuk a kapust, próbáltuk 5 a 4-es játékkal megnyerni a meccset, de játékosok mentálisan nem voltak abban az állapotban, hogy erre képesek legyünk, így sajnos ennyit érdemeltünk a meccsen. Ezt magunknak köszönhetjük leginkább, nyilván az is kellett hozzá, hogy a DEAC erőre kapjon, de azt gondolom, mi buktunk el két pontot. Előzetesen ettől féltem, hogy ha belekényelmesedünk a meccsbe, akkor ez lehet a vége. Az a baj, sok játékos el van tévedve amiatt, mert az elmúlt két idényben döntőt játszottunk. 

Úgy gondolják, feleannyi munkával is el fogunk jutni oda, mert már mindenki sztár lett a csapaton belül.

 Azt hiszik, innentől kezdve mindent majd vörös szőnyegen fognak eléjük tálalni – ennek ittuk most meg a levét. Elmondtam, hogy mit ne csináljunk, mire koncentráljunk, mégis mindenki csak a saját egyéni érdekét nézi, és azt csinálja, amit ő gondol. Nem az együttes eredményessége lebeg a szeme előtt, hanem először az én, és aztán a csapat – nyilatkozta Trencsényi János.

A bajnokság ötödik fordulójában az MVFC a Magyar Futsal Akadémia vendége lesz hétfőn 19 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában