Futsal

2023.08.28. 20:55

Döntetlent és csontzenét hozott az MVFC–DEAC rangadó – fotókkal

Fokozatosan csúszott ki a sporik kezéből az összecsapás.

Molnár Szilárd

Forrás: Czinege Melinda

Gólban és indulatokban gazdag mérkőzést játszott egy mással az MVFC Berettyóújfalu és a DEAC az NB I. 3. fordulójában hétfőn este. Az MVFC és a DEAC vármegyei riválisként amúgy is pikáns meccseket vív, de a mostaninak külön ízt adott, hogy a debreceniek vezetőedzője, Tihanyi Csaba 2009-től egészen a nyárig a berettyóújfalui klubnál dolgozott: előbb kapuvédőként, aztán kapus- és másodedzőként bizonyíthatott. A 38-szoros magyar válogatott Tihanyi az MVFC-vel kétszer lett bajnok, emellett kétszer kupagyőzelmet is ünnepelhetett.

Hazai fölény eleinte

Rögtön magához ragadta kezdeményezést az egyik gólfelelősét, a brazil Matheust nélkülöző Berettyó, Rábl Jánosék türelmesen járatták a labdát, igyekeztek megmozgatni a visszahúzódó fehér mezeseket. Nyerges András, a cívisvárosiak nyáron igazolt kapusa mutatta be a rangadó első védését. „Labdát vegyük, mozogjunk! – jött a tanács vendégkispadról, mert beszorultak az egyetemisták. Meg is lett a böjtje, a 3. percben egy lövést Nyerges pechjére éppen Rafinha elé tenyerelt, a brazil légiós pedig a Pálfi István Rendezvénycsarnok nézőinek nagy örömére élt a ziccerrel. 1–0.
Gyorsan jött az egyenlítés: Tóth Attila volt eredményes szabadrúgásból az 5. percben – Sándor Máté későn látta meg a labdát, így nem tudott időben reagálni a lövésre. 1–1.

Felpörgött a meccs, de nem csak a játék, hanem helyenként a futsalosok vérnyomása is, ám szerencsére mindig gyorsan helyreállt a béke. A tizedik percben egy labdaszerzés után egy gyönyörűen lejátszott kontrát vitt végig az MVFC: egy Rábl-Iszák kényszerítőt követően előbbi passzolt a kapuba, és máris ölelkezhettek a piros mezesek. 2–1.

Nagy Imre szinte egyből növelhette volna a hazai előnyt, de a róla elnevezett helyzetben nem találta el a kaput közelről. Tihanyi Csaba időt kért, hogy rendezze a sorokat, ezt követően csendesebb mederben folyt az összecsapás, bár Nyerges kapust azért nem hagyták elbóbiskolni a hazaiak. A vendégeknél az utolsó percre kigyűlt az öt csapathiba, de kihúzták fault és kisbüntető nélkül a szünetig hátralévő időt, így 2–1-es hazai vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

Felkorbácsolódó indulatok

Fordulást követően sem változott a mérkőzés képe, inkább a vendégtérfélen folyt a játék, a DEAC pedig igyekezett gyorsan felérni a megszerzett labdákkal. A vendégek egyik legjobbja, a brazil Thiago maradt a földön egy akciót követően, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. A 25. percben kétszer is megkínálták életerős lövéssel Sándor Mátét az egyetemisták, de a hálóőr a helyén volt, harmadjára, Harmati lövésénél pedig a kapufa segítette ki. Ennél az akciónál ismét felkorbácsolódtak az indulatok, előbb Harmati Tamást borították fel hátulról, majd a leforduló Rafinhát rántotta le sárga lapot érően Thiago. Ennek fényében kész csoda a 27. percben csak egy-egy faultnál jártak a csapatok. A hazaiaknál Sándor Máté sérülés miatt cserét kért, helyére Mezei Dávid érkezett a kapuba. Alig telt el néhány másodperc, és már mehetett is ünnepelni a társakkal: Rábl szerezte meg a második gólját egy szépen kivitelezett oldalberúgás után. 3–1.

De még szinte el sem ültek az öröm hangjai, amikor Vass Ottó egy ugyancsak oldalberúgást követően ragasztotta fel a rövid felsőbe a labdát. 3–2.

A nézők szinte minden megmozdulás után sárgát követeltek, el kell ismerni, hogy többször is jogosnak tűnt a népi óhaj.
Egyre inkább felbátorodott a debreceni együttes, többször is veszélyeztették Mezei kapuját, sőt, Tóth Attila a 34. percben átfűzve magát a hazaiakon gyönyörűen lőtte ki a hosszút. 3–3.

Ám gyorsan jött a Berettyó válasza: Iszák Dominik ágyúzott Nyerges kapujába, majd örömében a pályát csapkodta a tenyerével. 4–3.

Tovább keményedett a játék, kis túlzással többet voltak a földön a játékosok, mint a lábukon. Vass Ottót kellett letámogatni a kispadra, a vendégek csapatkapitánya már nem is térhetett vissza a pályára. Kicsúszott a sporik kezéből az összecsapás, kis túlzással, minden megmozdulást követően állt a bál, de a bírók sípja néma maradt. Két és fél perccel a vége előtt megint kigyűlt az öt hibája vendégeknek, Trencsényi János időt is kért, hogy átbeszéljék a továbbiakat. Mégis a vendégek szereztek gólt, Thiago lövése kötött ki a bal felsőben. 4–4.

Rögtön vészkapusra állt át támadásban az MVFC, Nagy Dánielre került a megkülönböztető mez. Akadt is egy nagy ziccere, de az eredmény már nem változott, maradt a 4–4.

Férfi futsal NB I., 3. forduló

MVFC Berettyóújfalu–DEAC 4–4 (2–1)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 800 néző. Vezette: Takács Ákos (Deme Rajmund, Goneth Béla)

MVFC: Sándor M. - Erdei K., Rábl, Rafinha, Szabó P. Cserék: Mezei (k), Erdei Sz., Nagy I., Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi, Duró. Vezetőedtő: Trencsényi János. 

DEAC: Nyerges - Harmati, Ulloa, Thiago, Győri. Cserék: Tóth B. (k), Faragó, Berecz, Vass, Siska, Farkas, Tóth A., Magyar. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Gól: 1–0 Rafinha (3.), 1–1 Tóth A. (5.), 2–1 Rábl (10.), 3–1 Rábl (28.), 3–2 Vass (28.), 3–3 Tóth A. (34.), 4–3 Iszák (35.), 4–4 Thiago (39.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában