Futsal

2023.08.19. 18:10

Még mindig ismerkednek egymással a DEAC futsalosai

Tihanyi Csabának határozott elképzelése van arról, mit szeretne látni csapatától.

Molnár Szilárd

Tihanyi Csaba, a DEAC edzője magyaráz tanítványainak

Forrás: Czinege Melinda

Ellentétes félidők után igazságos, 3–3-as döntetlen játszott egymással a DEAC és az Újpest a férfi futsal NB I. 2. fordulójában péntek este. A debreceniek gólszerzői Vass Ottó (5.), Győri Balázs (15.), Faragó Lajos (17.), a liláknál Klacsák Bence (17.), Horváth Barnabás (32.) és Hadzsi Máté (34.) voltak.

Dolgoznak tovább

A Haonnak Tihanyi Csaba, a cívisvárosiak vezetőedzője értékelte a látottakat. A szakember úgy látta, az első félidőben ült, amit megbeszéltek: azaz jól játszották meg az üres területeket tanítványai. – Sajnos a pályánk kevésbé alkalmas a lapos passzos játékra, emiatt azt kértem a játékosoktól, rövid, direkt támadásokat vezessünk, inkább próbáljunk befutni mögéjük, és lejátszani a helyzeteket. Az első félidőben ez működött is, ám a másodikban működhetett volna jobban. Azt kell mondjam, sajnos ez egy ikszes meccs volt – ismerte e a hajdúságiak trénere, aki hangsúlyozta, a tavalyihoz képest ez egy teljesen más együttes, amely más stílusban is játszik. Hozzátette, még mindig csak ismerkednek egymással, de reméli, ahogy telik az idő, egyre jobban fog működni az elképzelésük. – Dolgozunk tovább, és ha mindenki hisz abban, amit teszünk, sikeresek lehetünk. 

Az első két mérkőzésre hat ponttal kalkuláltam, ebből kettő lett, de nem mondanám, hogy félig üres a pohár.

 A Maglód ellen több helyzetünk volt, most kevesebb, viszont azokkal jól sáfárkodtunk. Örülök annak, hogy a csapat végig küzd, hajt, és megalkuvás nélkül játszik, ennek meglesz az eredménye, ebben biztos vagyok! – fogalmazott Tihanyi Csaba.

A DEAC két fordulót követően két pontot gyűjtött, most válogatott szünet következik, augusztus 28-án, hétfőn pedig jön az MVFC Berettyóújfalu elleni vármegyei derbi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában