Labdarúgás

2023.08.20. 21:38

Gyerekként egy időben a focipályák helyett a diszkó királya volt a DVSC korábbi válogatottja

Sokáig tésztát evett a meccsek előtt nem tudván, számára az a legrosszabb.

Haon.hu

Czvitkovics Péter

Forrás: Magyar Nemzet

Czvitkovics Péterrel, a DVSC és az MTK korábbi 10-szeres válogatott középpályásával készített interjút a Magyar Nemzet. A manapság a harmadosztályú III. kerületi TVE-nél edzősködő, négyszeres magyar bajnok játékos kendőzetlenül beszélt pályafutása hibáiról, határozott véleménye van a magyar utánpótlásképzésről, és sokra tartja Szoboszlai Dominikot.

A Haonon ebből a beszélgetésből a debreceni időszakra vonatkozó részt szemléztük, ebben Czvitkovics nem tagadta, nem indult valami fényesen a cívisvárosi időszaka. – Úgy volt, hogy Dzsudzsák Balázs már 2007 őszén eligazol a PSV-hez, de végül csak 2008-ban távozott. Én kétszer voltam kezdő az őszi szezonban, néhányszor beszálltam csereként, nem voltam elégedett a helyzetemmel, el akartam igazolni. A francia másodosztályú Grenoble hívott próbajátékra. Meg is feleltem, az edzőmeccsen gólt rúgtam, de a DVSC nem tudott megegyezni a Grenoble-lal. Úgy volt, hogy ingyen elmehetek kölcsönbe, és a francia klubnak opciós vételi lehetősége lesz. De ebből sem lett semmi. 

Maradtam, Herczeg Andrással végül kupát nyertünk, másodikok lettünk a bajnokságban. A rá következő évben bajnokok lettünk, bejutottunk a Bajnokok Ligája, majd az Európa-liga csoportkörébe. A Szuperkupát is megnyertük. 

Nagyon kellemes volt az a két év – nosztalgiázott a korábbi középpályás, aki a Loki után a belga első osztályú Kortrijkhoz szerződött. – Egészen 28 éves koromig azt hallottam, hogy a meccs előtt tésztát kell enni. A felkészülés elején a futótesztek után vért vettek tőlem. Elég gyorsan besavasodtam. Mondták, hogy nem kellene erőltetni a tésztát, a hal és a zöldség a megfelelő az én vércsoportomnak. A tészta, a paradicsomos tészta a legrosszabb. Ahhoz képest, hogy addig éveken keresztül ezt ettem a meccsek előtt… – nyilatkozta.

A Czvitkovics Péterrel készített teljes beszélgetést ide kattintva olvashatják el az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában