Kosárlabda

2023.08.12. 14:31

Andre Williamson úgy érzi, sokra lehetnek hivatottak

A DEAC egyik új igazolása, a Szolnokról érkező Williamson azért is döntött a Debrecen mellett, mert kíváncsi volt, miben rejlik a varázslat.

Haon.hu

Andre Williamson bízik magában és csapatában

Forrás: Napló-archív

Több új játékos is érkezett a DEAC élvonalbeli kosárlabdacsapatához, közülük Andre Williamson Szolnokról érkezett Debrecenbe. A klub honlapján tette közzé egy ciket, melyből kiderül, hogy harminchárom életévével, tizenegy profi idénnyel a háta mögött kétségkívül a rutin képviselőjének számít. Kérdés, mi motiválja arra, hogy tizenkettedszer is nekivágjon a szezon előtti alapozásnak?

– Az egész pályafutásomat igyekeztem tudatosan úgy felépíteni, hogy mindig új kihívásoknak kelljen megfelelnem, így sosem okozott problémát a motivációm szinten tartása. 

Egy ilyen hosszú karrier során persze akadnak hullámvölgyek, nehezebb pillanatok, de ekkor mindig emlékeztetem magam arra, hogy mekkora áldás is abból megélni, amit igazán szeretek csinálni.

Debrecenben egy ambiciózus csapat épül, kiváló játékosokkal és felkészült szakmai stábbal – bizton állíthatom, hogy a tenni akarás tekintetében sem nekem, sem a többieknek nem lesz gondja – szögezte le a sokat látott kosaras, aki azt is elmondta, szerinte miben különbözik a tizenkét évvel előtti, „újonc” Andre és a mostani.

– Amikor huszonkét esztendősen Európába szegődtem, őszintén szólva fogalmam sem volt arról, mi vár rám, mire számítsak. Egy új kontinensen kellett helyt állnom, ismeretlen emberek között. Emlékszem, Belgiumba szerződve korán honvágyam lett, sokszor éreztem egyedül magam. Tizenegy évnyi tapasztalattal a hátam mögött már merőben más a helyzet. 

Megtanultam alkalmazkodni a körülményekhez, mondhatni felnőttem. Nem szeretnék úgy hangzani, mint egy nyugdíjas, hiszen kitűnő erőállapotban érzem magam, de azért azzal tisztában vagyok, hogy a pályafutásom ezen szakaszában már nagy hangsúlyt kell fektetnem az effektív energiabeosztásra.

Elsőévesként törekedtem a minél látványosabb megmozdulásokra, minden létező helyzetből zsákolni próbáltam. Mostanra beláttam, hogy egy találat akkor is értékes lehet, ha a megszerzése közben nem szaggatom le a gyűrűt – fogalmazott.

Irány a top 4!

Williamson az előző kiírást a Szolnoki Olajbányász együttesénél töltötte, ahol elsősorban centerként számítottak rá, viszont ő inkább erőcsatárként érzi jól magát a parketten. Ezért is döntött a váltás mellett, továbbá imponált számára a DEAC edzőváltást követő menetelése, kíváncsi volt, miben rejlik a varázslat.

A DEAC a hét elején kezdte meg a felkészülést, Andre is motivált, határozottan úgy érzi, sokra lehetnek hivatottak. – Persze ilyenkor még sosem lehet biztosra menni, például az esetleges sérülésekkel nyilvánvalóan nem tudunk előre kalkulálni, hiába törekszünk maximálisan azok megelőzésére. Tudtommal még új játékosok is érkeznek, izgalmas folyamat lesz összeilleszteni a puzzledarabokat, hogy végeredményként aztán egy remekül funkcionáló gépezetet kapjunk. Nem jelent problémát számomra megfogalmazni a célokat: szeretném, ha az első ötben zárnánk az alapszakaszt, a top 4-ben pedig még jobb lenne a rájátszást és a Magyar Kupát illető pályaelőny miatt. A továbbiakat az események alakulásának fényében lesz érdemes konkretizálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában