kosárlabda

2023.08.25. 21:17

A továbbjutás lesz az u18-as fiúk elsődleges célja

A csoportból kiemelkednek a franciák, de Egyiptom is évről évre bebizonyítja, hogy remek játékerőt képvisel.

Haon.hu

Forrás: Debreceni Sportcentrum-archív

A felkészülés hajrájához érkezett a magyar U18-as 3x3-fiúválogatott; Lekli József tanítványai augusztus utolsó napján Franciaország legjobbjai ellen kezdik majd meg világbajnoki szereplésüket Debrecen főterén. A szövetségi kapitányt többek között várakozásairól is kérdezték a Debreceni Sportcentrum oldalán.

Egy kőkeményen végigdolgozott nyár kicsúcsosodása következik hamarosan a tizennyolc éven aluli 3x3-as fiúválogatottunk számára, ugyanis immáron csupán egy hét van hátra az U18-as világbajnokság rajtjáig. Lekli József elárulta, a felkészülés oroszlánrészét már elvégezte a csapat, a finisre csupán némi finomhangolás maradt hátra.

A magyar alakulat összetétele egyelőre kérdéses – szerepet kaphat DEAC Kosárlabda Akadémia kiválósága, Varga Ferenc is –, nem úgy, mint a csoportbéli riválisok kiléte; a házigazda a C-jelű ötösbe került Egyiptom, Franciaország, Japán és Thaiföld gárdáival egyetemben. A szövetségi kapitány nyilatkozatában egyértelművé tette; szeretne továbbjutni az egyenes kieséses szakaszba.

– Véleményem szerint a csoportunkból kiemelkednek a franciák, de Egyiptom is évről évre bebizonyítja, hogy remek játékerőt képvisel. Őszintén megvallva a két ázsiai csapatról kevés az információm, azonban egy világbajnokságra ritkán kvalifikálnak gyenge együttesek, illetve az is óvatosságra inthet bennünket, hogy Thaiföld a torna harmadik kiemeltje. 

Fiatalnak fogunk számítani a mezőnyben, ebből fakadóan a szereplésünket illető egyik legnagyobb kérdés, hogy sikerül-e fizikálisan felvennünk a versenyt ellenfeleinkkel.

 Amennyiben igen, úgy érzem, hogy képesek lehetünk megvalósítani célunkat, és ott lehetünk a továbbjutók között – összegzett Lekli József edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában