Salakmotor

2023.07.12. 14:26

Nem sikerült a bravúr a vébén

Lovas Zoltán számára az elődöntőben véget ért az egyéni küzdelem, de vasárnap újabb verseny következik.

Boros Norbert

Forrás: Boros Norbert-archív

A 250 köbcentiméteres salakmotoros ifjúsági világbajnokság, azaz az SGP3 elődöntőit rendezték szerdán a svédországi Vastervikben. A két verseny arról döntött, kik lesznek azok, akik a pénteki fináléban is starthoz állhatnak, ehhez az első nyolcban kellett végezni a kvalifikáció során. A 16 éven aluliak számára kiírt vébé első elődöntőjében hazánk képviseletében Lovas Zoltán is megmérettette magát. A SpeedWolf Debrecen tehetségének többek között svéd, dán, egyesült államokbeli, brit, lengyel, német, cseh és ausztrál riválissal kellett megküzdenie. 

Jól kezdődött 

A debreceni salakszóró a 3. futamban debütált egy második hellyel, a svéd Klasson nyerte az etapot, Lovas mögött a cseh Hrbek és az észt Avi ért célba. A hetedik futamban a svéd Karlsson diadalmaskodott, a német Cymerman lett a második, Lovas a harmadik, míg a szintén német Cordingot kizárták. A következő starthoz állásánál Lovas újra a harmadik lett, miután a brit Bailey és a szlovén Cerjak mögött, viszont az amerikai Hohlbein előtt ért célba. A következő próbálkozásánál nem sikerült a pontszerzés a magyar versenyzőnek, miután a dán Pedersen, a brit Rushen és a szintén dán Kruse mögött intették le a kockás zászlóval. Az utolsó futamában Lovast a két lengyel, Mania és Bęczkowski legyőzte, ellenben a lett Filimonovs előtt ért célba, így végül 5 pontot szerezve a 12. helyen végzett. – Egyáltalán nem lehetek elégedett, sőt mérges vagyok! Hiába voltak jók a startjaim, nem egyszer én fordultam elsőnek, utána viszont megelőztek az ellenfelek. Hiába próbálkoztam kívülről, belülről, lassú voltam, nem tudtam visszaelőzni őket. Nagyon bosszant a dolog, mert küzdöttem, hajtottam, s ennél jobban is sikerülhetett volna ez a verseny – nyilatkozta a viadalt követően Lovas Zoltán a sportolói Facebook oldalán. 

Párosan szép az élet? 

Az egyéni világbajnokságon véget ért Lovas szereplése, ám még egy svédországi világverseny vár a cívisvárosi reménységre ezen a héten: a páros Európa-bajnokság második fordulóját Motalában rendezik vasárnap, ahol szintén motorra ül a hajdúsági vaspapucsos, a párja a svéd Alfred Åberg lesz. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában