Kosárlabda

2023.07.24. 12:14

Portugáliában is az aranyért harcolnak a DEAC kosarasai

A fekete-fehérek litván, német és olasz riválisokkal csapnak össze a csoportban.

Haon.hu

Forrás: DEAC-archív

Európa-bajnokságon szerepelnek a debreceniek, Erdei Ádám együttese a hazai pályán bezsebelt MEFOB bajnoki cím által lehetőséget kapott, hogy a portugáliai Aveiroban Európa legjobb tizenhat férfi csapata között is megmérethesse magát – írja a deac.hu. 

A tornát július 24-30. között rendezik Aveiroban, ahol a kontinens legjobb kosárlabdacsapatai lépnek parkettre az Európa-bajnoki címért. – Köszönjük az MKOSZ-nek és az EUSA-nak a lehetőséget, hogy itt lehetünk ezen a kontinenstornán. Ez egy jutalom számunkra a magyar egyetemi bajnokság megnyerése után, azon leszünk, hogy méltóképpen képviseljük a Debreceni Egyetemet, és minél jobb eredményt érjünk el. 

A csoportok sorsolása lehetett volna nehezebb, de jóval könnyebb is, hisz három nagyon komoly kosárlabda-kultúrával rendelkező országból kaptunk ellenfelet, ugyanis az olasz, a német és a litván csapat is a magyarnál jobban kvalifikált. Ennek ellenére, szeretnénk továbbjutni a négyesünkből és bekerülni a legjobb nyolc egyetem közé.

Aveiro egy csodálatos város, minden körülmény adott ahhoz, hogy jól teljesítsünk – mondta Erdei Ádám, az egyetemi gárda vezetőedzője. 

A Debreceni Egyetem a „C” jelű csoportban kapott helyet 

Vytautas Magnus University (litván) 

Karlsruhe Institute of Technology (német) 

Debreceni Egyetem 

Turin Polytechnic (olasz) 

A Debreceni Egyetem csapata: 

Balázsi Soma, Czermann Patrik, Fábián Szabolcs, Gáspár Mátyás, Horváth Botond, Neuwirth Bence, Pollák Balázs, Sípos Timót, Sólyom Bence, Varga Sándor, Várbíró Gergő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában