Campus Fesztivál 2023

2023.07.20. 10:32

Kánikula ellenére is maximumon pörgött a Campus Sportfesztivál

A rendezvény nem csak a sport, hanem a kapcsolatépítés szempontjából is sikeres volt.

Haon.hu

Forrás: Molnár Péter

Három sportágban csaknem 1100 egyetemi sportoló lépett pályára két nap alatt a tizenhatodik alkalommal megrendezett Campus Sportfesztiválon. A rendezvény ebben az évben is rekordot döntött, a szervezők szerint az évről évre növekvő érdeklődés ebben az évben is megmutatta a sportfesztivál fontosságát és közösségépítő erejét.
Kispályás labdarúgásban, 3x3-as kosárlabdában és strandröplabdában mérték össze erejüket a csapatok a július 18-19. között rendezett Campus Sportfesztiválon. A cél ezúttal is a mozgás, a sportolás, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a közösségépítés volt. 

A sportfesztiválra az ország minden pontjáról érkeztek csapatok, így a főváros mellett Győrből és Szegedről is érkeztek nevezések, valamint több szomszédos határon túli területről, Erdélyből, Felvidékről, Újvidékről és Kárpátaljáról, illetve messzebbről, Hollandiából, Németországból, Ausztriából és Dániából is pályára léptek csapatok a DEAC Sportcampuson. Ez azt jelenti, hogy a sportfesztivál országos és nemzetközi szinten is meghatározó tényezővé vált.
- A regisztrációs szűrön csak néhányan akadtak fenn, a  bejelentkezett csapatok túlnyomó többsége részt vett a versenyeken, amelyek nem csak a sport, hanem a kapcsolatépítés szempontjából is sikeres volt. Az erdélyi Sapientia Egyetem most először vett részt a fesztiválon. Az erdélyi egyetem jelezte, hogy annyira elnyerte tetszésüket a rendezvény, hogy jövőre minden sportágban szeretnék képviseltetni magukat. 

Sok dunántúli csapat is érkezett, ami azért fontos, mert nem csak a Debreceni Egyetemet, hanem a Campus Fesztivált és a várost is megismerhetik.

 A sportfesztivál megrendezésében olyan szintű rutinra tettünk szert az elmúlt tizenhat alkalommal, hogy ez a tapasztalat garancia lehet arra, hogy a jövőben is a megszokott magas színvonalon szervezzük meg a két napos eseményt - nyilatkozta Fenyves Veronika, a szervezőbizottság tagja.

campus-sportfesztival-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar
 
Forrás: Molnár Péter

Dékán Tamás a rendezvény főszervezője az egyetem honlapján kiemelte: ezúttal is sikert aratott a sportfesztivál, hiszen minden eddiginél többen, csaknem 1100-an küzdöttek a végső győzelemért.
- Minden alkalommal meglepődünk, hogy ilyen sokan érkeznek a sportfesztiválra, noha ez már a tizenhatodik alkalom volt. Ezek szerint egyre több fiatal számára fontos, hogy sportoljanak, versenyezzenek, részt vegyenek a Debreceni Egyetem mozgást népszerűsítő küldetésében. 

A rendezvény különlegessége és egyedisége azonban nem csupán ennyiből áll, hiszen itt igazi közösségek kovácsolódnak, igazi fesztiválhangulatban versenyezhetnek az amatőr sportolók, ugyanakkor valódi célokért küzdhetnek.

 Egyfajta kuriózumnak számít ez a sportesemény, hiszen az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb könnyűzenei fesztiváljához kapcsolódik. Úgy gondolom, hogy idén is sikerült a maximumot kihozni a sportfesztiválból, újra megmutattuk, milyen különleges szimbiózis van a sport és a Debreceni Egyetem között – hangsúlyozta Dékán Tamás. 

A legtöbb sportoló a kispályás labdarúgásban volt érdekelt, idén összesen több mint ötszázan rúgták a bőrt. A legtöbb csapat a strandröplabda bajnokságban küzdött, itt 82 együttes lépett pályára. A 3x3-as kosárlabda küzdelmeiben is jóval többen vettek részt a mostani kiírásban mint az elmúlt években, a férfiak között 27, a hölgyeknél pedig 12 együttes versengett a győzelemért.  A labdarúgóknál új bajnokot avattak, a férfi kosárlabdázóknál a tavalyi ezüstérmes ezúttal behúzta a bajnoki címet, akárcsak a női kosarasok. A strandröplabdában sem tudta a tavalyi győztes megvédeni a címét. 

Eredmények:
Kispályás labdarúgás:
I. Corvinus Futsal (Budapesti Corvinus Egyetem)
II. Eszterházy Eger (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)
III. Bro Fc (Debreceni Egyetem)
Gólkirály : Kiss Balázs (Debreceni Egyetem), 12 góllal
Legjobb Kapus: Illés Áron (Budapesti Corvinus Egyetem)
Legjobb Játékos: Skulka Botond (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)

Strandröplabda:
1.  Olimpikonok (Debreceni Egyetem)
Csapattagok: Korompay Zsuzsanna, Máté Gréta, Veres Bence, Dorogi Máté Gáspár
2. #eci (vegyes, NYE,DE, MATE. Semmelweis)
Csapattagok: Juhász József, Jékli Boglárka, Kusnyér Gergő, Schwegler Stefánia
3. Mókavonat (Debreceni Egyetem)
Csapattagok: Remete László, Gégény Flóra Enikő, Borók Orsolya, Stefánia
Különdíjak: 
Legjobb női játékos: Schwegler Stefánia (Semmelweis Egyetem)
Legjobb férfi játékos: Veres Bence (Debreceni Egyetem

3x3-as kosárlabda:
Női:
I. SOTE  (Semmelweis Egyetem)
II. Croissant (Debreceni Egyetem, Magyar Testnevelés és Sporttudományi Egyetem)
III. Unigirls (BCE, ELTE)
Női MVP: Opitz Kitti (Semmelweis Egyetem)
Férfi:
I. Geri és a fiúk (Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem)
II. Walkin Buckets (Debreceni Egyetem)
III. SGNV (Debreceni Egyetem, BCE)
Férfi MVP: Kozák Márton (Miskolci Egyetem)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában