Debrecen

2023.07.18. 16:30

Soha ennyien még nem neveztek a Campus Sportfesztiválra

A rendezvény célja a sportolás népszerűsítése, valamint a hallgatók közötti kapcsolatok kialakítása.

Bakos Attila

Forrás: Molnár Péter

A tizenhatodik kiíráson mintegy 1100-an vesznek majd részt, az ország minden tájáról és a határon túlról is érkeznek egyetemi sportolók a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportcampusára, hogy kispályás labdarúgásban, strandröplabdában és 3x3-as kosárlabdában megmérkőzzenek egymással. A Campus Sportfesztivál egyedülálló módon az ország egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvényéhez kapcsolódik, Debrecen mellett többek között Budapestről, Győrből, Szegedről és a határon túlról is érkeznek csapatok a megmérettetésre. 

A csapatok már megkezdték a mérkőzéseket, amikor kedden délelőtt a DESOK-csarnok mellett Dékán Tamás főszervező beszélt portálunknak az esemény kapcsán.

Ez már a 16. sportfesztivál 2008 óta, de még mindig ez az egyik olyan feladata a szervező csapatnak, amit a legnagyobb lelkesedéssel végzi.

Rekordszámú nevezés érkezett az idén, covid környékén meg voltunk ijedve mi is, hogy mi lesz ennek a rendezvénynek a sorsa, de szerencsére töretlen lendülettel működünk tovább. Az ország szinte minden pontjáról, sőt még határon túlról is összesen 60 intézményből érkeztek hozzánk sportolni vágyó hallgatók – mondta.

Bevonják a hallgatókat

A szakember megemlítette, hogy vannak az országban hasonló kezdeményezések, de ilyen tradíciókkal és ekkora volumennel rendelkező nincs még egy. Rengetegen érkeztek Debrecenbe, akiknek az elszállásolását a kollégiumokban tudták megoldani. Hozzátette, részükről az volt a nagy kihívás, hogy a Campus Sportfesztivállal egy időben 3x3-as Egyetemi Európa-bajnokság is zajlik, és mind a két eseményért ugyanaz a szervezőgárda felel. Ezért fontos, hogy a Debreceni Egyetem sportszervező hallgatóit be tudják vonni a munkába. 

haon debrecen campus sportfesztivál
Dékán Tamás | Forrás: Molnár Péter

A főszervező megemlítette, hogy nem várt nehézségekkel kellett szembenézniük hétfő esti nagy vihart követően. – Több sátrunkat és molinónkat darabjaira szedte a szél, szerencsére személyi sérülés nem történt, de sok munkánkba került, hogy úgy elrendezzük a területet, hogy kedden délelőtt a tervek szerint kezdődhessenek a mérkőzések – fogalmazott.

Dékán Tamás kiemelte, hogy teljesen összhangban van az egyetem célkitűzéseivel ez a rendezvény, ami a sportolás és a hallgatók közötti kapcsolatépítés jegyében zajlik. Jövőre Miskolcon és Debrecenben lesz az Európai Egyetemi Játékok, ami egy a mostanihoz hasonló eseménynek ígérkezik. A sporteseményeken kívül akkor is fontos lesz ez a fesztiváljelleg, hiszen azt is egy grandiózus, de mégis kötetlen eseménynek tervezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában