Öttusa

2023.06.28. 15:52

Óriási pech: Dobi Gergő bukásba keveredett

A DSI Debrecen triatlonosa is érintett a kerékpározás utolsó 1000 méterén történt balesetben.

Dobi Gergő, a DSI Debrecen triatlonosa az Európa Játékokon

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kiss Gergely a 23., a DSI Debrecen versenyzője, Dobi Gergő pedig a 24. helyen végzett a krakkói Európa Játékok férfi egyéni triatlonversenyében, Dévay Zsombor egy bukás következtében feladni kényszerült a versenyt – számolt be az M4 Sport hivatalos oldala.

A bukás a 40 km-es kerékpározás utolsó 1000 méterén történt, és mindhárom magyar érintett volt, de ketten folytatni tudták a versenyt. Dévay Zsombor elesett és bár kisebb horzsolásokkal és zúzódásokkal megúszta, nem tudta befejezni a versenyt.  Elsőként a norvég Vetle Bergsvik Thorn ért a célba 1:46:50 órás idővel, míg másodikként az izraeli Shachar Sagiv (1:46:51 ó), harmadikként pedig a svájci Adrien Briffod (1:46:52) zárt. 

Kiss és Dobi az 1500 méter úszás során végig az élmezőnyben tempózott a krakkói Nova Huta-tóban, majd a harmadik és negyedik helyen váltott kerékpárra. 

Dévay a 21. pozíciót foglalta el a 1,5 kilométernyi úszást követően, így nem az élbolyban kezdte meg a kerékpározást.

Összeértek

A 40 kilométeres tekerés elején Dobi az élre állt, ám a folytatásban a riválisok közül sokan egyre feljebb jöttek, Dévay pedig hamarosan honfitársait is utolérte, 20 kilométernél ő a 20. helyen haladt, míg Dobi 19., Kiss pedig 28. volt. A kerékpározás közben az eső is cseperegni kezdett Krakkóban, az első bolyhoz Dévay és Dobi volt közel, Kiss viszont egyre jobban leszakadt, féltávnál már 30 másodperc volt a hátránya.
A tó körül kialakított nyolckörös biciklis táv második felének elején Dévay megpróbált minél előrébb helyezkedni az első bolyban, melynek végén Dobi nem szakadt le, és tartotta a tempót a többiekkel.

Három körrel a kerékpározás vége előtt Dobi is előrébb tekert, miközben a második boly – melyben Kiss is haladt – egyre közelebb ért az élmezőnyhöz. 

Az utolsó 10 kilométerre összeért a két boly, így nagyjából 40 versenyző néhány másodperces különbséggel követte egymást a következő váltásig, amikor a kerékpároktól megszabadultak a sportolók és futócipőt húztak a hátralévő 10 kilométerre, amely négy kört jelentett a kialakított pályán. A kerékpáros résztáv utolsó 1000 méterén mindhárom magyar versenyző belekeveredett egy bukásba, ennek következményeként valamivel később Dévaynak fel is kellett adnia a további küzdelmet.

Dobi Gergő 1:50-en belül

A biciklizés végeztével az állva maradt magyarok közül Dobi a 31. helyezettként váltott a 10 km-es futásra, míg Kiss a 35. pozícióban folytatta a viadalt. Mindkét magyar igyekezett feljebb jönni a hátralévő körökben, s ez valamelyest sikerült is nekik, végül Kiss 1:48:58 órás időeredménnyel ért célba közvetlenül Dobi előtt, aki 1:49:06 óra alatt teljesítette a távot. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában