Labdarúgás

2023.06.20. 11:15

Cicó győzelmet vár a válogatottól

A Loki egykori középpályása úgy véli, nem kell tartania a magyaroknak a litvánoktól.

Kötelező győzelem előtt Szoboszlai Dominikék

Fotó: NS/Szabó Miklós

Czvitkovics Péter győzelmet vár a kedd esti Eb-selejtezőn. Azt reméli, futballválogatottunk legalább annyi gólhelyzetet kidolgoz, amennyit ők a 2010. november 17-i évzárójukon, amikor 2-0-ra verték Litvániát.

Tizenhárom éve, 2010 novemberében  3000 néző látta Székesfehérváron a litvánokkal szembeni előkészületi meccsen kiharcolt sikerünket. Kedd este megint Litvánia lesz a riválisunk, s ezúttal telt ház, 67 ezer néző várja a harmadik labdarúgó Eb-selejtezőnket (Puskás Aréna, 20.45, tv: M4 Sport).

Nem állítanak jelentős akadályt

- Kiemelten kellemes emlék számomra az a 2010-es előkészületi meccs – nyilatkozta a metropol.hu-nak a tízszeres válogatott Czvitkovics Péter, aki 67 percet futballozott Sóstón a baltiak ellen. – Lévén fehérvári születésű vagyok, kettőzött erővel hajtottam. Különösen az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de azok sajnos kimaradtak. 

A litvánok keményen védekeztek azon a meccsen, a fordulás után Priskin Tamás (61. perc) sakk-mattra kijátszott akció végén betalált, majd Dzsudzsák Balázs lapos lövése jelentette a kegyelemdöfést, 2-0-ra nyertünk. Az volt zsinórban a negyedik győzelem, kellemes búcsú 2010-től. 

Czvitkovics Péter, DVSC, labdarúgás
Czvitkovics Péter sok szép sikert élt meg a Lokiban
Forrás: NS-archív

 

Czvitkovics szerint a mostani litván csapat nem állíthat komoly akadályt a magyar válogatott elé. A litvánok bolgárok elleni múlt pénteki hazai döntetlenje számomra azt jelenti, hogy nincs tartanivalónk, a vendégek a Puskás Arénában nem állítanak jelentős akadályt Sallai Rolandék elé.

Czvitkovics úgy véli, a telt ház, a 67 ezer néző óriási előny a mieink oldalán. – Marco Rossi szövetségi kapitány kritikus volt a Montenegró elleni gól nélküli 90 percünk után, ez hatott, győzelemre számítok. Nemzeti együttesünkben megfelelő a három csapatrész közötti játékkapcsolat, a támadás-védekezés összhangja. Ha Szoboszlai Dominikék megismétlik a bolgárok elleni gólerős támadójátékukat, nyerünk – tette hozzá a 40 éves Cicó becenevű Czvitkovics, aki legutóbb a Vasasnál edzősködött, előtte pedig éveken át a DVSC csapatában rúgta a bőrt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában