Kézilabda

2023.06.02. 09:22

Juniorválogatott átlövő érkezett Debrecenbe

Almásy Richárd bizakodó, szerinte könnyen be fog illeszkedni a DEAC-ba.

Forrás: DEAC

A DEAC férfi kézilabdacsapatában több új játékos bizonyíthat a következő szezonban. Az első érkező Almásy Richárd, aki a BFKA Veszprémnek intett búcsút. A 20 esztendős balátlövő a szövetség adatbankja szerint a legutóbbi idényben harminc NB I/B-s bajnokin hatvanhét gólt lőtt a bakonyi gárdában – írta a deac.hu. 

– Hat szép évet töltöttem Veszprémben, de azt éreztem, hogy szükségem van a környezetváltozásra. Előző együttesemben rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, többek között a SEHA-ligában is bemutatkozhattam. A leendő csapattársaimat nem igazán ismerem, de nem hiszem, hogy a beilleszkedés problémát okozna, mivel könnyen barátkozom. A talpról eleresztett bombáim mellett a cselezőkészségemet tartom a legfőbb erősségemnek, míg gyorsaságban és az átlövésekben szeretnék előrelépni. Bizakodó vagyok, szerintem jó csapatunk lesz, az a célom, hogy minél kiemelkedőbb teljesítménnyel rukkoljak elő a mérkőzéseken – nyilatkozta az új szerzemény, aki ha minden jól alakul, ősztől a Debreceni Egyetemen építőmérnöknek fog tanulni. 

Ricsi tehetségét bizonyítja, hogy a juniorválogatottban is számítanak rá – Tagja vagyok a világbajnokságra készülő keretnek, de sajnos lábsérüléssel bajlódok, emiatt valószínűleg nem szerepelhetek a tornán, ami nyilván bosszantó. Természetesen nagyon jó érzés volt, amikor először meghívót kaptam a nemzeti együttesbe, bár az igazat megvallva kicsit meg is lepődtem ezen – mondta Almásy Richárd. 

Mándi Norbert vezetőedző szerint mind elöl, mind hátul jelentős szerep hárulhat Almásy Richárdra – Új szerkezetben fogunk játszani, szeretném, ha gyors és modern kézilabda jellemezne minket, ebben pedig kulcsszereplő lehet Ricsi, aki támadásban és védekezésben egyaránt fontos láncszemmé válhat a csapatban. Ki kell emelni vele kapcsolatban, hogy remekül egy az egyezik, ebből valószínűleg sokat profitálunk majd – hangsúlyozta a trénerünk. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában