Futsal

2023.05.04. 20:00

Quirikó Vivien: Győzni szeretnénk a Főnix Arénában

A DEAC női futsalosai az elődöntőben TFSE Bestrong ellen vívhatják ki a finálét.

Forrás: Napló-archív

Újabb fontos találkozó előtt áll Quirikó Vivien együttese, hiszen szombaton 13 órakor játszik a Magyar Kupa elődöntőjében a TFSE Bestrong ellen. A Debreceni Egyetem csapata mellett szólnak előzetesen az esélyek, de nem árt vigyázni a budapestiekkel, hiszen a bajnokság döntőjét is ellenük vívja a hajdúsági csapat. A cívisvárosi szakember a HAON-nak elmondta, mindenféleképpen győzni szeretnének. – Ezen a héten tudtuk elkezdeni a felkészülést, így már gőzerővel arra fókuszálunk, hogy az elődöntőben a legjobbunkat nyújtsuk. 

Mindenképpen pozitívum, hogy az összecsapást megelőzően tudunk egyet edzeni a Főnixben. Fontos, hogy megismerkedjünk a talajjal, kulcskérdés lehet majd. Szerencsére a Debrecenben rendezett legutóbbi női válogatott meccseken voltak olyan futsalosaim, akik már szerepeltek a helyszínen, így nem mindenki számára ismeretlen a terep.

Régen játszottunk már a TFSE-vel, fel kell eleveníteni az előző találkozókból szerzett tapasztalatokat, s megfelelően felkészülni a megmérettetésre. Riválisunk is remek játékerőt képvisel, semmiféleképpen sem írnám őket le. Egyénileg nagyszerűen képzett sportolók alkotják a keretüket, nekünk pedig mindent meg kell tenni a győzelem érdekében – mondta a szakember. 

Győzni szeretnének 

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a DEAC egyértelmű esélyese a párharcnak, sőt a remélhetőleg nagy létszámú debreceni közönség is a fekete-fehérek mellett lesz a kulcsfontosságú pillanatokban. Quirikó Vivien úgy fogalmazott, nincs más céljuk, mint megnyerni az elődöntőt, majd a trófeát. – Az elmúlt hetekben kissé döcögősen alakultak a mérkőzéseink, de nagy fegyverténynek tartom, hogy sikerült eddig elérni a célkitűzéseinket. Van bennünk egy egészséges drukk, de úgy vélem, ennyi kell is a fontosabbnak nevezhető találkozók előtt. 

Ezekre a meccsekre készülünk egész évben, ennek megfelelően mindenképpen a duplázás a célunk.

Valamennyire természetesen előny, hogy sok játékosom már pályára lépett a Főnix Arénában, ugyanakkor ez a vetélytársunkról is elmondható. Bízom benne, hogy sokan kilátogatnak majd az elődöntőre, s közösen kiharcolhatjuk a fináléba kerülést – nyilatkozta a tréner. 

A DEAC–TFSE Bestrong összecsapást szombaton 13 órától rendezik a Főnix Arénában. 

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában