Helyi sport

2023.05.02. 07:46

A MEFOB-győzelmet is behúzták a debreceni kosarasok!

Két szép sikert is magáénak tudhatott a debreceni kosárlabda az elmúlt hétvégén.

Forrás: MEFOB Feszt

Jó hosszú hétvégéje volt a debreceni férfi kosarasoknak, előbb az U20-sok nyerték meg hazai pályán a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságot, míg hétfőn a MEFOB-ot húzták be a hajdúságiak.

Hat pontos, 70–64-es sikerrel abszolválta az Egyetemi Bajnokság fináléját a DEAC férfi alakulata, Erdei Ádám és Nagy Lajos együttese egy utolsó utáni erőfeszítéssel felülkerekedett mosonmagyaróvári riválisán, ezzel megszerezve a bajnoki címet. Az All-Star ötösbe bejátszotta magát Gáspár Mátyás, valamint a torna legértékesebb játékosának is a hajdúsági fiatalt választották – írja a klub honlapja, melyre kattintva részletes tudósítást olvashatnak az összecsapásról. 

HBN

A tények
MEFOB férfi kosárlabda döntő
Mosonmagyaróvár UNI-Győr–DEAC 64–70 (19–13, 16–26, 17–17, 12–14)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
Mosonmagyaróvár: Kámán B. 20/3, Bakon 3/3, Geiger 22/3, Hágen 8/3, Kámán K. 4, csere: Szabó -, Piukovits -, Friedl -, Varga T. -, Gosztola 7, Varga Z. -, Garancz -. Edző: Laky Tibor
DEAC: Pollák 10/6, Várbíró 1, Neuwirth 21/15, Gáspár 12, Fábián -, csere: Turán -, Balázsi 3, Kenéz 10, Horváth -, Czermann -, Várszegi 8, Varga 5/3. Edzők: Erdei Ádám, Nagy Lajos
Laky Tibor: - Gratulálok a DEAC-nak a győzelemhez! Egy nagyon jó hangulatú rendezvényen vagyunk túl, ez egy nagyon jó reklámja az egyetemi sportnak és a kosárlabdának. Nagyon szoros mérkőzés volt, egy igazi döntő, boldog vagyok, hogy a fiúk helytálltak, nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de megyünk tovább!
Erdei Ádám: - Szeretném megköszönni mindenkinek, aki ehhez a sikerhez hozzájárult. Nagyon szoros döntő volt, mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, de azt gondolom, hogy a srácok még egy utolsó utáni erőfeszítéssel bele tudtak adni mindent. Gratulálok nekik, köszönöm szépen, hogy így fejezhettem be velük az évet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában