Fitnesz

2023.05.15. 15:51

Hatalmas sikert aratott a debreceni fitneszverseny

A korábbi évekhez képest idén többen voltak jelen az eseményen.

Forrás: Kiss Annamarie

Véget ért az idei Nemzeti Fitneszbajnokság, melyet az előző hétvégén rendeztek Debrecenben. A megmérettetésen nívós mezőny gyűlt össze, s a kilátogatók sem csalódhattak a produktumokban. A tavalyi felnőtt mezőnyhöz képest kétszer annyi női induló volt, összesen 45 sportoló érkezett a versenyre. A torna főszervezője, Zabos Gergely a HAON-nak elmondta, örömteli, mennyire összefogott a cívisvárosi közösség, s folyamatosan jó visszajelzéseket kap az sportolóktól.

– Legjobb tudomásom szerint ilyen magas összdíjazású versenyt nem rendeztünk még korábban. Soha ennyi támogató, ilyen összefogás nem volt még a sportunkban kicsiny hazánkban. Nyilván még gyerekcipőben jár ez itthon, de nagyon szép létszámmal képviseltette magát az esemény, láthatóan dinamikusan fejlődik a sportág. A versenyzők, a segítők és a szervezők egyaránt elégedettek voltak az eseménnyel. A feladatok próbára tették őket, színes és jó összeállítás volt. Megfelelően mérte az indulók felkészültségét, s az eddigi visszajelzések alapján élvezhetőek is voltak – nyilatkozta.

Remek debreceni teljesítmények 

Országszerte érkeztek versenyzők az eseményre, de érdemes kiemelni a helyi kötődésű sportolókat is. Zabos Gergely portálunknak elmondta, erőn felül teljesítettek a debreceniek. – A Cívis Multisport SE versenyzői, Sebők Tamás, Busák Zoltán és Kovács Bence egyaránt kihozták magukból a maximumot, minden elismerés megilleti őket. Új kihívás volt ez számukra, bár dobogós helyezést nem értek el. Bence például idén „öregedett be” a felnőtt korosztályba, tavaly Ifjúsági Nemzeti Bajnoki 2. Helyezett volt és kijutott a világbajnokságra is. Ennek fényében az eseményen mindenki 110 százalékot tett le az asztalra. Nehéz lenne csak egy-egy kiemelkedő teljesítményt említeni – fogalmazott. 

A szakember továbbá elmondta, rendkívül elégedettek voltak a helyszínekkel, s komoly céljaik vannak úgy a Kelet-magyarországi közösség építése terén, mint az országos és határon túlívelő versenyeztetésben is. 

OK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában