Kézilabda

2023.05.19. 14:59

Kötelező győzelem előtt a Loki

Nem kérdés, nyerni mennek Békéscsabára a DVSC kézisei, akik mindent megtesznek a dobogóért.

Szabó Nina és társai nyerni akarnak Békéscsabán

Forrás: Napló-archív

Utolsó előtti mérkőzésére készül a DVSC Schaeffler csapata a 2022/23-as idényben: a női kézilabda NB I. 25. fordulójában, szombaton 18 órától Békéscsabára látogatnak Szilágyi Zoltán tanítványai. A Loki 24 kör után a tabella harmadik helyén áll, 35 ponttal, a viharsarkiak a tizenkettedikek 14 egységgel. 

A debreceni kézis lányok a végelszámoláskor is a bronzérmes pozícióban szeretnének végezni, amelyhez az is kell, hogy a csabai meccset is behúzzák. Erre az erőviszonyok alapján minden esélyük meg is van, pláne a múlt heti kiütéses sikerüket látva (a piros-fehérek 35–9-re verték a Kisvárdát). – Mi magunk sem számítottunk ilyen nagyarányú győzelemre, természetesen nagyon örültünk neki, ez plusz erőt adhat nekünk a hátralévő két találkozónkra – mondta lapunknak Szabó Nina, a DVSC ifjú irányítója.

A Loki és a Csaba január végén a Hódosban feszült egymásnak, akkor 30–22-re tudtak nyerni a cívisvárosiak. Szabó Nina ezúttal is kiegyezne egy hasonló eredménnyel. – Kötelező győzelem előtt állunk, ezt nem túlzás kijelenteni. Saját magunkra kell majd koncentrálnunk, és figyelnünk arra, nehogy belealudjunk a meccsbe, nem szabad felvennünk az ő ritmusukat. Tiszteljük ellenfelünket, ezzel együtt nem kéne, hogy meg tudják nehezíteni a dolgunkat. Remek a hangulat a csapaton belül, vár még ránk két fontos ütközet, melyeket be kell húznunk azért, hogy elérjük a célunkat, és megszerezzük a harmadik helyet a bajnokságban – vélekedett a kézis.

Lehetőségként tekint rá

Május elején derült ki, hogy Szabó Nina a 2023/24-es szezont kölcsönben tölti majd az MTK-nál. „Szeretnénk, ha a közeljövőben meghatározó irányítója lenne a csapatunknak, ehhez viszont még több játéklehetőségre van szüksége. A folyamatos terhelés és felelősségvállalás mellett tovább fejlődhet, komplex játékossá válhat. Azt várjuk, hogy első számú irányító és igazi vezér lesz az MTK-ban.” – nyilatkozta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője nemrégiben a klub honlapjának. Most Ninát is megkérdeztük, ő miként éli meg, hogy jövőre MTK-szerelésben játszik majd. 

Lehetőségként tekintek erre az egy éves kitérőre, a klubbal közösen hoztuk meg ezt a döntést, bízom benne, hogy igazi vezérként térhetek majd vissza Debrecenbe, úgy, ahogy azt várják tőlem! 

Szabó Nina az aktuális kiírásban a Loki összes NB I.-es összecsapásán pályára lépett, és ötven gólt szerzett, emelett pedig négy Magyar Kupa találkozón is lehetőséghez jutott, melyeken kilenc találat volt a termése.

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában