Kézilabda

2023.05.13. 20:58

26 góllal nyert a DVSC Schaeffler Kisvárdán

Újabb lépés tettek a debreceni kézilabdázók a bronzérem felé.

A félidőben 20–6-ra vezettek, a folytatásban pedig valószínűleg megdöntöttek egy világrekordot

Forrás: dvsckezilabda.hu

Nehéz hatvan percre számítottak Kisvárdán a DVSC Schaeffler kézilabdázói, a csapat ennek megfelelő koncentrációval vágott neki a hatvan percnek. Tökéletes volt a védekezés, hamar elléptek három nullra, majd a hazaiak szépítő találatára zsinórban lőtt kilenc góllal válaszoltak a hajdúságiak. Sejteni lehetett 1–12-nél, hogy eldőlt a meccs, de a debreceni lányok még nem érezték úgy, hogy befejeződött. A félidőben 20–6-ra vezettek, a folytatásban pedig valószínűleg megdöntöttek egy világrekordot – olvasható a klub közlésében.

A koncentráció ugyanis nem csökkent, Catherine Gabriel pedig védte, ami átjutott a falon, így a második játékrészben harminc perc alatt mindössze három gólt kapott a DVSC. Így izgalomra nem volt ok, 26 góllal nyertek Kisvárdán, újabb lépést tettek a bronzérem felé.

Kisvárda Master Good SE–DVSC Schaeffler  9–35 (6–20)
Kisvárda, 320 néző. V: Altmár, Horváth M. Az

Kisvárda: Graovac – Udvardi, Karnik Sz., Radojevics, Sápi 1, Siska, Mérai. Csere: Mátéfi D. (kapus), JUHÁSZ G. 5, Bouti, Trúnková 2, Akijama 1 (1), Habánková. Edző: Bányász-Szabó Valéria
Debrecen: Gabriel – Töpfner 7, Vámos P. 1, BORDÁS 6, Planéta 3, Kácsor 3, PETRUS 4. Csere: Füzi-Tóvizi 4, Hámori K, Szabó N. 2 (1), Csernyánszki 3 (1), Vámos M. 2. Edző: Szilágyi Zoltán

Eredmény alakulása. 4. perc: 0–3. 17. p.: 1–12. 21. p.: 4–14. 28. p.: 5–19. 41. p.: 8–26. 56. p.: 8–33. Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2

Mestermérleg

Bányász-Szabó Valéria: – Bíztam benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani a Debrecennel, ehelyett szégyellhetem magam a csapat nevében is. Sajnáljuk, hogy a közönségünknek ezt látnia kellett. Érthetetlen, ami történt, mert jó szériában voltunk, az edzéseken sem utalt semmi arra, hogy ez megtörténhet. Mindenben alulmúltuk magunkat, a szerzett góljaink száma pedig kritikán aluli.

Szilágyi Zoltán: – Vannak ilyen mérkőzések, amikor az egyik csapatnak minden, a másiknak semmi sem sikerül. Nagyon örülök, hogy ilyen játékot produkáltunk, ilyen jól még nem láttam játszani a csapatomat. Bármelyik játékelemet tekintjük, mindenben remekeltünk és igazi örömkézilabdát nyújtottunk. Az pedig különösen nagyszerű, hogy a bajnokság számunkra legfontosabb hetében történt mindez velünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában