Kézilabda

2023.05.20. 20:49

Ahogy kell, simán verték a Csabát a kézisek

Töpfner Alexandra vezérletével 36–20-ra győzte le a DVSC Schaeffler csapata a Békéscsabát idegenben.

Töpfner Alexandra vezérletével nyert a Loki Békéscsabán

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A keleti rivális Békéscsaba otthonában vizitált a női kézilabda NB I. utolsó előtti, 25. fordulóban a DVSC Schaeffler csapata szombaton este. Ahogyan arra számítani lehetett, a Loki esélyesként simán, 36–20-ra húzta be a derbit. 

Jó hangulatban kezdődődött a meccs, Debrecenből is érkeztek szurkolók. Amint azt a klub honlapján írják, érződött a feszültség a lányokon a keleti derbi első perceiben, akadtak pontatlanságok, elejtett labdák, így a csabaiak szerezték meg a vezetést. Gyimesi Kitti találatára néggyel válaszoltunk, Petrus Mirtill és Planéta Szimonetta egyenlően osztozkodtak a gólokon. Gyors hazai időkérés után sem lehetett megállítani a Lokomotívot, Catherine Gabriel előtt feszes volt a fal, a francia kapus jól védett, s a Loki támadójátékára sem lehetett panasz. Így harminc perc után már kilenc góllal, 17–8-ra ment a Debrecen.

Tovább nőtt a fór

A folytatásban Szimó góljával volt előszőr tíz a különbség, amely tovább nőtt. Erőt sugárzóan kézilabdázott a debreceni együttes, Szilágyi Zoltán mindenkinek játéklehetőséget adott, s a kispadról érkezők is jó teljesítményt nyújtottak. Töpfner Alexandra ellenállhatatlan volt, a fiatal kézis végül 11 gólig jutott, így nagyban kivette a részét a debreceniek sikeréből. A tizenhatgólos siker azt jelenti, hogy a DVSC Schaeffler elérkezett a cél közelébe, egy lépésre van az újabb bronzéremtől. A DVSC az idény zárásaként, jövő szombaton Dunaújvároson vendégszerepel.

A tények
EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 20–36 (8–17)
Békéscsaba 900 néző. V: Bujdosó M., Horváth V.
BÉKÉSCSABA: Szabó D. – Horváth G. 1, Lanisztanyin, 3 (1) Giricz 2, Gyimesi 3, Vámosi P. 3, Hajtai. Csere: Gadányi (kapus) Zsemberi Z., Termány 4, Bucsi, Bencsik 2, Andróczki 2, Török F. Edző: Farkas József
DVSC: GABRIEL – TÖPFNER 11 (2), PLANÉTA 4, VÁMOS P. 4, BORDÁS 1, Kácsor 1, Petrus 1. Csere: Giegerich (kapus), HÁMORI K. 3, Füzi-Tóvizi 1, Szabó N. 1 (1), VÁMOS M. 5, Csernyánszki, Kiss Cs. 1, Panyi 2. Edző: Szilágyi Zoltán
Kiállítások:  8 ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/3
Mesterszemmel
Farkas József: Tudtuk, hogy egy dinamikus csapat ellen játszunk Hiába készültünk erre a DVSC megmutatta, hogy milyen erős csapat. sajnos egymás közt ezt nem tudjuk modellezni. A vereség ellenére örülök annak, hogy sikerült megőrizni az elsőosztályú tagságunkat
Szilágyi Zoltán: Idegesen kezdtünk, az első percekben elpuskáztuk a helyzeteinket. Aztán átvettük az irányítást, megnyugtató előnyre tettünk. szert. Voltak kifejezetten jó periódusaink, kézben tartottuk a mérkőzést, ebben kulcsszerepe volt a jó védekezésnek és a kapusteljesítménynek . Két pontért jöttünk, ennyit viszünk haza, még egy lépés kell a célunk eléréséhez. Gratulálok a Békéscsabának a bennmaradáshoz!

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában