Futsal

2023.05.22. 20:51

Gólzáporban hulltak porba a DEAC bronzérmes reményei – fotókkal

Nagyon mélyről kapaszkodtak vissza a debreceniek a meccsbe, de fordítani már nem sikerült.

A fekete mezes DEAC számára véget ért a bajnokság

Forrás: Molnár Péter

Bár mindent megtett, nem sikerült kiharcolnia a bronzmérkőzések jogát a DEAC férfi futsalosainak, miután hazai pályán kikaptak 7–6-ra az Aramistól a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában hétfő este. Gyors gólváltással indult az összecsapás: előbb Tóth Attila labdavesztése után Lévai talált be Krajcsi Bence lábai között az első percben, melyre Szabó Ábel válaszolt a harmadikban. 1–1.

Az egyetemisták birtokolták többet eleinte a labdát, mégis az Aramis szerzett újabb találatot: a csapatkapitány Bognár varrta fel kegyetlenül a lasztit a bal felsőbe szabadrúgásból. 1–2.

Pár percre rá fordult a játék képe, lábra kaptak a vendégek, a hajdúságiak pedig kicsit megzavarodtak. Szerencsére ez nem tartott sokáig a vezetőedzőjüket, Elek Gergőt eltiltás miatt nélkülöző DEAC-nál, és ismét visszavette a kezdeményezést a Debrecen. A 10. perc két gólt is hozott: Harmati ért bele pechesen egy beadásba, de 16 másodperccel később már 2–3 állt az eredményjelzőn, Szatmári Ákos lőtte ki ballal a hosszút.

Szegény aztán egy minutummal később már foghatta a fejét, az ő labdavesztését használta ki az Aramis a duplázó Bognár révén. 2–4.

Itt nem volt vége a hideg zuhanynak, egy berúgást követően Gáspár fejelt(!) a kapuba. 2–5.

Nyomott a debreceni alakulat, de Gémesi több bravúrt is bemutatott a dunántúliak kapujában. Két perccel a szünet előtt még nehezebb helyzetbe kerültek a cívisvárosiak, egy kontra után Lévai nem különösebben erős és helyezett lövését védte be Krajcsi. 2–6.

Nem volt nagy meglepetés, hogy a második játékrészben már Tóth Benedek állt a debreceniek gólvonalán, akik meglehetősen hitehagyottnak tűntek eleinte. A 26. percben egy tanítani való akció után Bognár már mesterhármasnál járt (2–7), kezdett kellemetlenné válni az eredmény a hazaiakra nézve. Érezték ezt ők is, Rácz Zsolt még abban a percben szépített, majd rá egy minutumra megszerezte a második találatát. 4–7.

Egy ütközést követően Vattamány maradt a földön vérző fejjel, hosszú percekig ápolta őt közösen a két gárda egészségügyi személyzete. Vészkapusra váltott támadásban a DEAC, a megkülönböztető mez Deibyn volt, aki egy hatalmas góllal hozta fel mínusz kettőre csapatát. 5–7.

A zsinórban lőtt 3 gól mutatta, nem adta fel a Debrecen, és igyekezett szépen búcsúztatni saját közönsége előtt a szezont. Gémesi továbbra is remekelt a budaörsi kapuban, ám végül újfent kapitulált, egy gyönyörűen kipasszolt akciót fejezett be a duplázó Szabó Alex, beállítva 6–7-es végeredményt.

Mivel a Veszprém nyert az MVFC ellen, így a DEAC a 6. helyen zárta a bajnokságot. 

MSZ

A tények
Férfi Futsal NB I. Felső-ház 10. forduló
DEAC–Aramis 6–7 (2–6)
DESOK, Vezette: Szilágyi Norbert (Takács Ákos, Goneth Béla)
DEAC: Kracsi - Vass, Deiby, Tóth A., Szabó Á. Cserék: Bazsányi, Tóth B., Nagy B., Harmati, Szatmári, Rácz, Sándor, Magyar, Győri. Vezetőedző: Elek Gergő
Aramis: Gémesi - Vattamány, Szűcs, Lévai, Bognár. Cserék: Soós, Molnár, Gáspár, Kövesdi, Matolcsi, Bélavári. Vezetőedző: Moga Flavius
Gól: 0–1 Lévai (1.), 1–1 Szabó Á. (3.), 1–2 Bognár (7.),  1–3 (Harmati (10.- öngól), 2–3 Szatmári (10.), 2–4 Bognár (11.), 2–5 Gáspár (15.), 2–6 Lévai (18.), 2–7 Bognár (26.), 3–7 Rácz (26.), 4–7 Rácz (27.), 5–7 Deiby (34.), 6–7 Szabó A. (39.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában