Mennyei megyei

2023.04.18. 14:58

Ha bajnok a Monostor, biztos a disznótor

Szántó Imre immár több éve szerves része a helyi labdarúgásnak.

Szántó Imre (pirosban) rendszeresen főz a labdarúgóknak.

Forrás: Napló-archív

Országszerte híres a monostori labdarúgás, köztudott, hogy egészen egyedülálló hangulata van minden hazai mérkőzésnek a településen. Előfordul, hogy akár több százan biztatják a helyi kedvenceket, amelynek meg is van az eredménye, Bereczky Bence együttese jelenleg listavezető, s komoly esélyei vannak a csapatnak akár az NB III-as feljutásra is. A remek szakmai eredmények mellett nem szabad elmenni az egyik legfontosabb alkotóeleméről a gárdának: Szántó Imre szakács évek óta jutalmazza a játékosokat remek főztjével, amely akárcsak a futball, messze földön híres. A civilben hentesként dolgozó konyhafőnököt a HAON éppen munka közben érte utol, aki mesélt a kezdetekről. – Körülbelül hét évvel ezelőtt kezdődött az egész. Akkoriban Nyilas József keresett meg, hogy mi lenne, ha én lennék a csapat szakácsa. 

Mondanom sem kell, egy pillanatig sem gondolkoztam a felvetésen, azonnal igent mondtam, azóta minden hazai meccsen azon vagyok, hogy a fiúk jó szájízzel távozzanak a pályáról. Fantasztikus érzés volt, hiszen alapvetően is közel áll a szívemhez a helyi labdarúgás.

A tény, hogy ennek köszönhetően én is részese lettem a település futballjának, rendkívül büszkévé tesz. 

Kedveljük egymást a srácokkal, ezért az sem akadály, hogy a szabadidőmből kell áldozzak a főzésre, de ez nem teher, szívesen csinálom. Vannak olyan alkalmak, amikor három fajta ételt főzök, hogy mindenki kedvére válogasson.

Az abszolút sláger a babgulyás, mindig el szokott fogyni – kezdte a szakács, majd viccesen hozzátette: a futballisták szerint ő főz a legjobban. 

Forrás: Napló-archív

 Bizakodó a jövőt illetően 

A megyei labdarúgásban egyedülálló, amit Monostorpályi képvisel, hiszen rendkívül családias hangulata van a meccsnapoknak, s általában mindig rengetegen kíváncsiak az aktuális bajnokikra. Szántó Imre szerint sokat tesz hozzá a csapat teljesítményéhez főztje, és amennyiben aranyérmet ünnepelne a csapat, akkor nagy ünneplés venné kezdetét a településen. – Fontos, hogy a srácok jó erőben legyenek, ennek érdekében pedig nekem is legjobb formában kell „teljesítenem”. Remek kapcsolatom van a futballistákkal és a szurkolókkal egyaránt. 

Véleményem szerint nagyon egyben van az együttes, így minden esélyünk megvan a bajnoki címre. Amennyiben ez összejönne, biztosan disznótor lenne az ünneplésen. 

Bereczky Bence vezetőedző személyében nagyszerű szakember irányítja a csapatot, és az igazolásaink is jól sültek el a télen. Pár szezont már láttam a gárda életében, ám úgy érzem, a családias légkör az egyik legnagyobb fegyverünk. 

Ha fel tudnánk jutni az NB III.-ba, csak a bennmaradás lenne a célunk, természetesen egy osztállyal fentebb is ott lennék a pályán

 – fogalmazott a konyhafőnök. 

Szántó Imre portálunknak továbbá elmondta, korábban Franciaországban is dolgozott szakácsként, de honvágy miatt nem folytatta ott pályafutását. A szíve hazahúzta, de jól döntött, s immár a kedvencei koleszterinszintjét igyekszik „kordában tartani”.

  Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában