Autósport

2023.04.15. 20:04

Mindent lezúztak a Gázvezeték utcán – fotókkal, videóval

A XXL Monster Truck Show idén is nagy sikert aratott Debrecenben.

Mindent megsemmisítenek, ami az útjukba kerül

Forrás: Molnár Péter

Gázfröccsök, hatalmas amerikai autók, törés-zúzás és pazar hangulat jellemezte szombaton délután a salakmotorpályát, ahol idén is megrendezték az XXL Monster Truck Show-t. 

Ugyan ki ne szeretne élőben látni luxusautókat, amelyek mindent megsemmisítenek, ami az útjukba kerül? A sorozatot még 1997-ben indították, s azóta is töretlen sikerrel járják a rendezők hazánk településeit. A debreceni közönséget is érezhetően lázba hozta a műsor, nagy létszámú közönség volt jelen a cívisvárosi létesítményben, akik gyakran hangos kiáltásokkal és ujjongással nyugtázták a féktelen zúzást. 

A mutatványok között volt, hogy a kaszkadőrök puszta kézzel tartották magukat a driftelő verdák tetején. Sőt, még az egyik nézőt is bevonták a lángoló mutatványokba, aki az izgalmas percek után portálunknak értékelte a felejthetetlen pillanatokat. 

Nem számítottam rá, hogy én is részt fogok majd venni a produkcióban. Gyermekkorom óta a motorozás szerelmese vagyok, hatalmas élmény volt. Nem volt ijesztő, inkább úgy fogtam, hogy hatalmas buli az egész. Biztos vagyok benne, hogy a kaszkadőrök is így élik meg, ezért ennyire látványos 

– mondta Máyer Erika. 

Máyer Erika a félelmetes mutatvány közben
Forrás: Molnár Péter


A rendezvény hatalmas múltra tekint vissza, s a cívisvárosban is többször jelen voltak már a show résztvevői. Az XXL Monster Truck főszervezője, Richter Erika elmondta, szeretnek Debrecenbe jönni, s örülnek, hogy szombaton is ennyien kilátogattak a Gázvezeték utcára. – 1997-ben kezdtük, először két autóval, de napjainkban már nyolccal dolgozunk. Kezdetben cirkusszal foglalkoztunk, de váltani szerettünk volna, s valami olyat létrehozni, ami nem volt addig Magyarországon, és azóta is csak mi képviseljük ezt a sportot egész Európában. 

Szeretjük a debreceni közönséget, szerencsére a létszámmal sincs gond, folyamatosan olyan visszajelzéseket kapunk, ami pozitív. Kívülről pofonegyszerűnek tűnhet a produkciónk, de sok veszélyt is hordoz magában. A srácainknak több évnyi munkája köszön vissza a műsorokban 

– nyilatkozta a szakember. 

 

Azok, akik a helyszínen tekintették meg a rendezvényt, egy darabig biztosan nem felejtik azt és minden bizonnyal felkerült néhány luxusautó a bakancslistájukra. Az XXL Monster Truck rendezvénysorozat a következő héten Hajdúböszörménybe látogat majd. 

OK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában