Labdarúgás

2023.04.12. 20:28

Hiába volt esélyesebb a Putnok, a kis Loki rácáfolt erre

A DEAC tíz emberrel sem vallott szégyent a veretlen BVSC ellen.

A DEAC tíz emberrel sem vallott szégyent

Forrás: deac.hu

Hétközi fordulóval folytatódott az NB III. Keleti csoportjának kiírása: a 31. kör alkalmával, szerdán mind a három hajdú-bihari egylet pályára lépett. 

A veretlen, 82-12-es gólkülönbséggel a tabellát vezető BVSC-Zugló látogatott a Dóczy utcai Sportcampusra. Amint azt a DEAC honlapján írják, a találkozó első tíz perce nem sok helyzetet hozott, az iram nagy volt, ám a kapuk nem forogtak veszélyben. A 21. percben Aranyos lépett volna ki az ellenfél térfelének közepén, Kelemen sárga lapot érően elkaszálta.

A szabadrúgásból beívelt labdát a sértett fejelte egy méterrel fölé. Harminckét perce zajlott a játék, amikor Bényei Balázs életerős lökete szállt el a bal kapufa mellett. A félidő vége előtt tíz minutummal Al-Sherajit rúgták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja néma maradt… Ezt követően kétszer is hárítania kellett Ratkunak, de nem okoztak gondot a debreceniek kapusa számára a nem túl erős lövések. A 44. percben Kelemen játszotta át védőjét, majd tekert kevéssel a bal sarok mellé.

A második játékrész legelején ismét volt egy tizenegyesgyanús eset a BVSC kapuja előtt, a játékvezető továbbot intett vagy előnyszabályt  adott, majd a reklamáló Orosznak sárgát. Az 52. percben a megsérült Aranyost Arjun Wente váltotta. Egy órája tartott a meccs, amikor Orosz egy durvaság után megkapta második sárga lapját, mehetett zuhanyozni. A DEAC becsületére legyen mondva, hogy nem lehetett érzékelni, tízen vannak a pályán. Ennek ellenére a 74. minutumban megszerezte a vezetést a Zugló, Kelement ugratták ki társai, aki közelről elrúgta a kimozduló Ratku mellett a labdát. A bekapott gól után is igyekezett támadni a Debrecen, többször is beszorítva a vendégeket. 

A hajrában beállt Bárány Bogát, a DVSC-ben játszó Donát öccse, aki első bajnoki perceit töltötte a gyepen a hátralévő időben. Sajnos, a lefújásig már nem jártak sikerrel a cívisvárosiak, szoros vereség lett a meccs vége.

Iksz lett a vége

Rangadó várt a kis Loki gárdájára: Máté Péter vezetőedző a forduló előtt hatodik helyen álló együttese szerdán délután a tabellán második Putnok otthonában lépett pályára. 

A találkozó esélyesei inkább a házigazdák voltak, ám a kis Loki rácáfolt erre, és Batai Tamás góljával megszerezte a vezetést. A putnokiak aztán közvetlenül a szünet előtt egyenlíteni tudtak, sőt, a második félidő elején fordítottak is, ám a debreceni csapat nem hagyta magát, Kócs-Washburn Endre révén egalizált és értékes pontot szerzett

– olvasható a DVSC hivatalos honlapján, ahol emlékeztetnek, hogy a Máté-tanítványok a következő játéknapon, vasárnap 13 órától a Vasas II. alakulatát fogadják a Nagyerdei Stadionban.

A Hajdúszoboszló együttese is pályára lépett, méghozzá a Körösladány otthonában. Az első félidő nem hozott gólt, majd a 65. percben Lénárt szerezte meg a vezetést a vendégeknek. 

Sokáig úgy tűnt, a szoboszló 3ponttal térhet haza, azonban a 83. minutumban Wéber értékesített egy büntetőt, ezzel kialakítva az 10ľ1-es végeredményt.

A tények
NB III Keleti csoport, 31. forduló
DEAC–BVSC-Zugló 0–1 (0–0)
DEAC: Ratku – Bényei, Aranyos (Wente 52.), Orosz, Jankelic – Al-Sheraji (Molnár 87.), Lakatos, Ujvárosi, Virág (Horváth 77.), Szabó (Trencsényi 77.) – Kerekes (Bárány 87.). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gól: Kelemen (74.)
Kiállítva: Orosz (61.)

Putnok–DVSC II. 2–2 (1–1)
Putnok, 200 néző. Vezette: Práth D.
DVSC II.: Kovács P. – Tordai, Szabó K., Lipcsei, Hornyák (Füzfői, 86.), Sárosi (Takács B., 59.), Fábián (Bökönyi, 70.), Sipos, Kozma (Doktor, 59.), Kócs-Washburn (Tovmasyan, 70.) , Batai. Vezetőedző: Máté Péter.
Gól: Vajda (43.), Galacs (47.), illetve Batai (26.), Kócs-Washburn (69.)

Körösladány–Hajdúszoboszló 1–1 (0–0)
Körösladányi MSK Sporttelep, vezette: Németh G.
Hajdúszoboszló: Mészáros – Kónya, Lénárt, Fenyőfalvi, Berdó, Goncalves, Szathmári, Lukács (Barna, 70.), Balla, Constantinescu (Karacs, 85.), Vincze.
Gól: Wéber (83. büntetőből), illetve Lénárt (65.)

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában