Kosárlabda

2023.04.16. 08:34

Andjelko Mandics: „Nem fogjuk feladni a párharcot”

A DEAC kosarasainak nincs sok idejük a regenerációra.

Forrás: Napló-archív

Mint korábban beszámoltunk róla, a DEAC vereséget szenvedett szombat este hazai pályán a FALCO ellen. Az első és második játékrészben kiválóan játszó hazaiak megnehezítették sokkal esélyesebbnek tartott ellenfelük dolgát, ám a szombathelyiek könyörtelenül kihasználták a debreceniek hibáit és végül ők szerezték meg a párharc második győzelmét. 

A Debreceni Egyetem csapatának trénere, Andjelko Mandics a lefújást követő sajtótájékoztatón csalódottan értékelte a látottakat. – A második negyed végén és harmadik elején nem játszottunk jól, s ez a FALCO-nak elég is volt arra, hogy egy nagyobb előnyt tudjanak kialakítani. 

Jobban teljesítettünk, mint az előző meccsen, igyekeztük ledolgozni hátrányunkat, de egy ilyen erős együttes ellen végig jól kell kosarazni.

Van még hátra minimum egy találkozó, nem fogjuk feladni, igyekszünk bravúrt bemutatva tovább hosszabbítani a párharcot – nyilatkozta a szakember. 

A találkozó elején lehetőséget kapott a debrecenieknél Neuwirth Bence is, aki fontos pontokat szerzett csapatának. A fiatal játékos a lefújást követően a HAON-nak elmondta, jobban kell koncentrálniuk, ha vissza szeretnének jönni a párharcba. – Az első játékrész rendben volt, viszont a második végén és a harmadik elején mintha megtört volna valami. Innentől kezdve nehéz volt ledolgozni a hátrányunkat, nem is sikerült. 

Annak örülök, hogy jobban teljesítettünk, mint az előző találkozón, de majd kedden ettől is egy szinttel magasabban kell, hogy le tudjuk győzni a szombathelyieket. Sok lepattanót vesztettünk, a FALCO a bajnokság egyik legjobb csapata ebben is, de ez nem lehet mentség, sokkal erőszakosabbnak kell lennünk, hiszen ebből sok pontot lehet szerezni.

Nincs sok időnk a regenerációra, de úgy vélem, inkább mentálisan kell összeszednünk magunkat. Megmutattuk az elején, hogy van keresnivalónk, de ezt a végéig ki kell húzni. A szurkolóink fantasztikusak voltak, örülök, hogy ennyien biztattak minket – fogalmazott a fiatal kosaras. 

OK. 

A tények: 

Férfi NB I. A, rájátszás az 1-8. 

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, Vezette: Benczur Tamás, Fodor Attila, Szilágyi Bálint 

DEAC–FALCO 64–77 (21–21, 14–18, 13–18, 16–19) 

DEAC: Govens, Neuwirth, Mócsán, Drenovac, Tóth Csere: Taílor, Garamvölgyi, Gáspár, Scott, Balazsi, Polyák, Kovács A. 

FALCO: Pot, Cowels, Kovács, Tiby, Keller Csere: Krivacevic, Sovegjarto, Takacs Z., Barac, Perl, 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában