Autósport

2023.03.09. 20:36

Vasárnap újra fertőzhet a benzingőz Debrecenben

A kilátogatók több neves sztárvendéggel is találkozhatnak a Gázvezeték utcán.

Forrás: Kiss Annamarie

Vasárnap rajtol az öt fordulóból álló Kárai Exclusive Kupasorozat, ahol profi és amatőr ralisok mérik össze tudásukat. Valamennyi viadalnak a cívisváros ad otthont, a széria vasárnap a Perényi Pál Salakmotor Stadionban kezdődik. Négy év kihagyás után térnek vissza a versenyautók a salakos oválpályára, éppen ezért óriási érdeklődés előzi meg a viadalt. Ennek apropóján csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol a szervezők beszámoltak az eseménnyel kapcsolatos információkról. 

Elsőként Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere szólalt fel, aki elmondta, egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a technikai sportok iránt. – A gazdaságipar fejlődése kapcsán kiemelném, hogy az autóipar és az elektromobilitás olyan meghatározó szerepet fognak betölteni Debrecenben, ami elősegítheti a technikai sportok népszerűségét. Nagyon fontos visszajelzés a városnak, hogy a ilyen érdeklődés van az eseményre. Pontosan ennek apropóján érezte úgy a város vezetése, hogy támogatni kell az ehhez szükséges feltételeket. 

Nagy lépés volt, hogy nemzetközileg is elismerik a Perényi Pál Salakmotor Stadiont.

Bízom benne, hogy nem utoljára fogunk látni raliversenyt a Gázvezeték utcán – mondta a városvezető. 

Forrás: Kiss Annamarie

Szikszai Béla főszervező – aki egyebek mellett versenyző pozícióban is szokott szerepelni – kiemelte, tavaly már volt egy nagy sikerű rendezvényük, így döntöttek amellett, hogy újabb versenyt rendeznek. – 

Arra számítottunk a 2022-es versenyen, hogy sikeres lesz, de arra nem, hogy ováció kíséri majd a programot, így eldöntöttük, hogy szeretnénk egy nagyobb volumenű rallyt szervezni.

A sport mellett fontosnak tartjuk a karitatív tevékenységeket, így lesznek olyanok, akik ingyen tekinthetik meg a Kárai Exclusive-t – mondta, majd hozzátette az utánpótlásra is nagy hangsúlyt szeretnének fektetni. 

A kupasorozat főtitkára, Hunyadi Zoltán szerint a cívisvárosban mindig is nagy igény volt a sportra, s jól mutatja ezt a tény, miszerint a meghirdetett 100 hely mintegy 35 perc alatt betelt. – A debrecenieket nem kell senkinek sem bemutatni, ha sportól van szó, hiszen akár a futball, akár a kézilabda iránt hatalmas az érdeklődés minden alkalommal. 

Nem titkolt célunk, hogy minél több embert fertőzzön meg a benzingőz szaga Debrecenben.

 – számolt be az információkról a szakember. 

Forrás: Kiss Annamarie

Az eseményen részt vett két híres versenyző is, Szőllősi Roland és Vizelli Károly személyében, s mindketten elmondták: szeretnek a Perényi Pál Salakmotor Stadionban vezetni, hiszen remek pályának tartják a salakpályát, továbbá hangsúlyozták, a hátsókerekes autók szerepelhetnek a legjobban a hétvégi megmérettetésen. 

Vasárnap 8 órai kapunyitással veszi kezdetét a rendezvény, amelyen 9 órakor startol az első versenyt. 

OK 

A Kárai Exclusive Kupasorozat versenynaptára

Március 12.: Perényi Pál Salakmotor Stadion

Április 16.: Auchan-parkoló

Május 27 vagy 28.: Debrecen Drive

Szeptember 17.: Auchan-parkoló

Október 22.: Perényi Pál Salakmotor Stadion

December 9.: díjátadó gálavacsora

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában