Vízilabda

2023.03.19. 14:15

Magabiztosan őrzi listavezető helyét a DVSE-Master Good csapata

A legnagyobb arányú győzelmét aratta a debreceni csapat a szezonban.

Az együttes a következő bajnokiját jövőhét pénteken játssza az Oázis ellen

Forrás: MW-archív

Szezonbeli legnagyobb győzelmét aratta a bajnokság 21. fordulójában a DVSE-Master Good. A debreceniek 29-10-re nyertek a Fehérvár VS ellen, és továbbra is magabiztosan őrzik a listavezető helyüket a másodosztályban – tudatta a klub vasárnapi közlésében.

A DVSE ősszel sem fukarkodott a találatokkal Székesfehérváron, de ekkora gólzáporra talán senki nem számított. Rögtön az első negyed annyi gólt hozott, mint egy gyengébb bajnoki. A debreceniek hét, a vendégek pedig négy gólt lőttek nyolc perc alatt. Macsi Martin háromszor, Tőzsér Dávid pedig kétszer volt eredményes, valamint betalált Dienes Balázs és Somorjai Sebestyén is. (7-4)

A folytatásban sem csappant a felek lövő kedve. Hazai oldalon hat találatot jegyeztek fel, a vendégek viszont már csak kétszer vették be a debreceniek kapuját. A félidőben 13-6-ra vezetett a DVSE-Master Good.

Fordulás után lendületben maradt a vendéglátó, és akárcsak az első negyedben, ezúttal is hét gólt szereztek a hazaiak.A megnyugtató előnynek köszönhetően a második félidőben Kádár Kálmán egyre több lehetőséget adott a fiataloknak, akik éltek is azzal. Betalált Pataki Ábel, Szőke Benedek, Krizsai Adrián és Krizsai Bence is. A harmadik játékrész felénél először lépte át a közte tízet a DVSE, a záró felvonásban pedig már csak az volt a kérdés, hogy mennyinél áll meg a házigazda. A 29. találatot Tőzsér Dávid lőtte bő egy perccel a vége előtt, és habár meglehetett volna a 30. is, az végül már nem jött össze. 

Ennek ellenére aligha maradt bárkiben is hiányérzet a lefújás után, hiszen a DVSE a legnagyobb arányú győzelmét aratta a szezonban.

– Rengeteg gólt láthattak a nézők a mai meccsen. Örülök, hogy jól működött a támadójáték, szebbnél szebb akciókat vezettünk végig a mérkőzésen. Hátul viszont nem koncentráltunk eléggé, erre a jövőben jobban oda kell majd figyelnünk.. Összességében boldog vagyok, hogy sikerült begyűjtenünk az újabb három pontot – nyilatkozta a mérkőzés után Kádár Kálmán vezetőedző.

Az együttes a következő bajnokiját jövőhét pénteken játssza az Oázis ellen.

Férfi Vízilabda OB1/B, 21. forduló

DVSE-Master Good – Fehérvár VS 29-10 (7-4, 6-2, 7-3, 9-1)

Gólszerzők: Tőzsér 6, Macsi M. 5, Rózsa 3, Somorjai 3, Rácz 3, Macsi P. 2, Dienes 2, Pataki 2, Szőke, Krizsai Á., Krizsai B., ill. Almási 5, Némethy, Drégely, Lendvai, Mászáros, Kelemen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában