Villáminterjú

2023.03.14. 19:29

Hamarosan belecsapnak a lecsóba a Gladiátorok

A DEAC egyik új stábtagja, Molnár Gábor edző bizakodó a szezon előtt.

A DEAC Gladiators offensive koordinátora szerint a szezon során kulcsfontosságú lehet, hogy hétről hétre meg tudjanak újulni

Forrás: deac.hu

A téli felkészülés megkezdése előtt átszervezték az edzői gárdát a DEAC Gladiators alakulatánál. A tavaszi szezon áprilisban indul, a trénereknek addig kell a legmegfelelőbb állapotba hozniuk az amerikai focistákat. A debreceni klub hivatalos oldalának ezúttal Molnár Gábor, a csapat offensive koordinátora nyilatkozott.

Milyen érzésekkel, várakozással vágtál neki a munkának az új tréneri gárda tagjaként?

– Nagyon régóta vágytam arra, hogy megalakuljon egy olyan edzői csapat, amely hétről hétre az állandóságot jelenti, és ahol mindenkinek megvan a pozíciója és tudja, mivel kell foglalkoznia. Ez a hazai amerikai fociban nem feltétlenül jellemző, ezért nagyszerűnek tartom, hogy nálunk ilyen munka folyik.

Melyiket élvezted, illetve élvezed jobban, a játékot vagy az edzősködést?

– Mindkettőnek megvannak a nehézségei. Nyilván a meccs napján már nem tudsz annyit hozzátenni az együttes teljesítményéhez, mint játékosként, azonban az addig megtett úton sokkal többet. A mérkőzés közben már tehetetlenebb az edző, mint az, aki a pályán harcol. Mindkét szerepkör kedves számomra, szerintem idővel edzőként még jobban ki tudok teljesedni.

Mi az offensive koordinátor szerepe?

– Alapvetően az a feladatom, hogy a teljes támadósort felkészítsem, ez elég sokrétű munkát takar. Egyrészt fel kell építenem a támadószisztémát, és be kell gyakoroltatnom, mit fogunk játszani, milyen stratégiával állunk ki egy-egy mérkőzésre. Ez egy alaprendszert jelent, tehát nem ugyanazt játsszuk egész szezonban. Másrészt fontos, hogy hétről hétre meg tudjunk újulni, ez a bajnokság közben döntő jelentőségű lehet. Az is feladatom, hogy meccs közben kiválasszuk, melyik begyakorolt játékot válasszuk a támadások során. Emellett én szoktam menedzselni a találkozóinkat, mérkőzések dőlnek el azon, miként bánunk a játékidővel.

Milyen potenciál rejlik a DEAC Gladiators együttesében?

– Nehéz esélylatolgatásokba belemenni, mert nem tudni, mi várható a többi csapattól. Teljesen kicserélődött a mezőny, a három bajnokságból kettő maradt az idei szezontól. Nagy játékosvándorlás zajlik, de a magunk részéről felkészültek leszünk. Sok a fiatal nálunk, a keret tagjainak nagy része az U19-es csapatban játszott eddig. Véleményem szerint a kellő felkészültség lehet a fegyverünk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában