Labdarúgás

2023.03.02. 16:29

A Real Madrid ikonjától is sokat tanult a Loki gólvágója

Dorian Babunski Dzsudzsák Balázs motiválóerejéről és a testvéri kötődésről is beszélt az nb1.hu-nak.

Dorian Babunski a februári, Honvéd elleni bajnokin

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A DVSC kiváló formában lévő támadójával, az előző nyolc bajnokiján hat gólt szerző Dorian Babunskival készített interjút az nb1.hu. A beszélgetés a labdarúgó egészen korai éveitől indult, pontosabban onnan, amikor Doriant még tiniként a Real Madrid, bátyját, a Lokiban szintén megforduló Davidot pedig a Barcelona alkalmazta.

Dorian Babunski elmondta, édesapja is labdarúgó volt, Spanyolországban is játszott, ezért a család Barcelonában élt. Ő a Cornella akadémiáján futballozott, amikor a Barcelona egyik korosztályos csapata elleni meccsen felfigyeltek rá a Real megfigyelői. Testévért korábban a Barca vitte el, de egymás ellen soha nem játszottak Spanyolországban.

Később Japánban is egy ligában próbáltak szerencsét, majd a kispadon közösen izgulták végig az északmacedónok Olaszország elleni, győztes vb-pótselejtezőjét. A két testvér Debrecenben is futballozott együtt, ám David azóta eligazolt a Mezőkövesdhez.

Természetesen szomorú vagyok. Elsősorban azért, mert nagyon szeretek egy csapatban szerepelni vele. Másodsorban pedig azért, mert szerintem a bátyám egy igazán minőségi labdarúgó. Szerintem ő az egész NB I. egyik legjobb középpályása. Nagyon hiányzik

– mondta Dorian Babunski a portálnak arról, milyen érzés neki, hogy nincsenek már egy klubcsapatban.

Az interjúban Babunski Honvédnak lőtt átemeléses gólja is előkerült, ám a támadó, elmondta, nem ez a kedvenc DVSC-s találata, hanem az, amivel a Debrecen az utolsó pillanatokban nyerte meg a Paks elleni meccset.

Babunskit Dzsudzsák Balázsról is megkérdezték; szerinte a DVSC csapatkapitánya nemcsak Debrecennek, hanem az egész országnak a meghatározó alakja.

Fantasztikus a pályafutása, nagyon fontos tagja a Debrecennek, mindenki tisztában van azzal, mennyire varázslatos például a bal lába. De a mentalitása az, amivel rengeteget ad a csapatnak, és ennek köszönheti, hogy ennyire emlékezetes a karrierje. Mindent megtesz, hogy kihozza belőlünk a legjobbat, remekül motivál minket minden egyes nap

– emelte ki.

Babunski elárulta, részben Michael Jordan, részben pedig Fernando Morientes miatt viseli a 23-as mezszámot. A spanyol játékos volt ugyanis Babunski edzője az egyik U19-es spanyol csapatában, és a példaképe is a Mór becenevű egykori csatár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában