Labdarúgás

2023.03.04. 07:00

Az Újpestet meg kell verni!

A DVSC két elkeserítő eredmény után utazik a fővárosba, ahol győzelem esetén a második helyre is ugorhat.

Forrás: Czinege Melinda

A csütörtök este a MOL Magyar Kupában a Puskás Akadémiát fogadta a Loki, s a 3–1-es vereséget követően újabb feladat vár a debreceniekre, hiszen a Szusza Ferenc Stadionba látogatnak, ahol az Újpest ellen lép majd pályára Szrdjan Blagojevics együttese. A hazai lilák a kilencedik helyet foglalják el a pontvadászatban, ám nem árt óvatosnak lenni: Simon Krisztiánékat két vállra fektetni mindig nehéz feladat. 

A szerb tréner a MOL Magyar Kupa-negyeddöntő alkalmával több változtatással igyekezett felfrissíteni csapata összeállítását, a kapuban az új igazolás Milosevics, jobbhátvéd pozícióban Bévárdi, a védelem tengelyében Lagator, elöl pedig Bódi Ádám kapott lehetőséget. 

Ezeknek a húzásoknak is köszönhető talán, hogy a második félidőben hatalmas nyomást helyezett ellenfelére a Loki. 

Változtatásokra biztosan vasárnap is szüksége lesz a szakmai stábnak, hiszen rendkívül kevés idejük van felkészülni a rangadóra Bódi Ádáméknak. 

A szakember a Haonnak elmondta, csalódott a kiesés miatt, de vasárnap új feladat vár rájuk az NB I.-ben. – Őszintén nehéz beszélni az Újpest elleni ligameccsről a lefújást követően, de profik vagyunk, így fókuszálnunk kell a következő feladatra. Fel kell térképeznünk őket, amire csupán két napunk lesz, de igyekszünk megoldani feladatunkat. Pszichológiailag jelenleg nagyon lent vagyunk, hiszen előbb vereség a Ferencváros ellen, majd búcsú a kupától, így rendezni kell a sorainkat. Tudom, hogy az UTE egy erős ellenfél, nem számít, melyik pozíciót foglalják most el a bajnokságban, ráadásul a keretük tele van fiatal játékosokkal. 

Úgy gondolom, hogy nehéz feladat előtt állunk, de most kell megmutatnunk, hogy kik vagyunk, és elhozni a három pontot

– nyilatkozta a piros-fehérek trénere. 

Az Újpest–DVSC találkozót vasárnap 18 óra 30 perckor rendezik a Szusza Ferenc Stadionban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. 

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában