Labdarúgás

2023.03.18. 08:00

DVSC–Kecskemét: bajnoki cím és kiütéses győzelmek – videókkal

Forrás: Czinege Melinda

A Loki hazai környezetben fogadja a Kecskemét együttesét 15 óra 45 perctől a Nagyerdei Stadionban. Győzelem esetén két pontra megközelíthetnék Dzsudzsák Balázsék a második helyezettet, s ebből a szempontból kulcsfontosságú összecsapás előtt állnak a piros fehérek. Ennek apropóján a HAON összegyűjtött néhányat a két gárda emlékezetes meccseiből. 

Az összeállítás aligha kezdődhetne jobban, hiszen egészen 2010-ig kell visszamenni az első felejthetetlen ütközetig: a lila mezes KTE fogadta az utolsó fordulóban a Lokit, s a Debrecennek győznie kellett ahhoz, hogy bebiztosítsa bajnoki címét. Ennek ellenére a Loki 10-ra kikapott, de a Videoton sem nyerte meg saját találkozóját, így a fanatikusok a pályára rohanva ünnepelhették a játékosokkal karöltve az újabb elsőséget. 

A következő nagy győzelmet 2012-ben aratta a Vasutas, ekkor a végletekig kiélezett küzdelemben a 91. percben Nagy Zoltán szerezte meg a sikert Kondás Elemér együttesének. 

Az egyik legemlékezetesebb mérkőzés a két együttes történelmében 2014-ben volt, amikor a bajnoki címre hajtó Loki az utolsó mérkőzését játszotta az Oláh Gábor utcai Stadionban, ahová a mai napig megannyi emlék fűzi a piros-fehéreket. A találkozó pikantériáját egyértelműen ez adta, ám az 50-s debreceni sikert hozó összecsapás, és Kulcsár Tamás gólja örökre felejthetetlenné tette azt az áprilisi napot…

Ezt követően a KTE megjárta a „poklot” is, hiszen évekig nem is reménykedhetett a klub és a város abban, hogy újra NB I.-es csapata lesz a Kecskemétnek, de tavaly megtört az átok, s feljutottak az első osztályba Belényesi Csabáék. Idén kétszer találkozott egymással a két gárda, mindkétszer döntetlen lett a végeredmény. Ezek közül Ferenczi Jánosék vendégszereplése, ami igazán emlékezetes, hiszen kétgólos hátrányból állt fel a Lokomotív, s mentette 22-re az összecsapást. 

A feladat tehát adott: győznie kell a DVSC-nek, hogy életben tartsa az ezüstéremmel kapcsolatos álmait, s tovább folytassák eddigi sikeres útjukat. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában