Lovassport

2023.02.20. 13:31

Folyton nyeregben: újabb sikereket könyvelhetett el az év férfi sportolója

A DEAC díjugratója a Pulai Lovasparkban sorra aratta az újabb győzelmeket.

Aratott az országos felkészítő versenyen ifj. Szabó Gábor, a DEAC lovasa

Forrás: deac.hu

Országos felkészítő versenyt rendeztek Balatonvilágoson február 17. és 19. között. A DEAC-ot három díjugrató – ifj. Szabó Gábor, Szabó-Máriás Sára és Fábián Johanna – képviselte, ők több versenyszámban is starthoz álltak lovaikkal.

A legtöbb kategóriában ifj. Szabó Gábor indult, aki nemrégiben megnyerte a Haon és a Hajdú-bihari Napló által indított szavazás nyomán az év férfi sportolójának járó díjat. A lovas tehetség Balatonvilágoson sem maradt elismerés nélkül, hiszen pénteken és vasárnap is élen végzett a hatéves lovak versenyszámában Genius Conference nyergében, míg a páros szombaton a második helyen végzett. Szintén az ő győzelmével zárult pénteken és vasárnap a 120 centiméteres kategória; az első napon Canalettóval, az utolsón Q-Ambrosiával nyert a DEAC versenyzője – adta hírül a klubhonlap.

A Pulai Lovasparkban DEAC-sikerrel zárult a verseny utolsó száma, a 135 centiméteres kategória, amelynek első két helyén ifj. Szabó Gábor végzett Filuchi és XIXO Borgia hátán, a harmadik pedig Szabó-Máriás Sára és Medall lett.

Fábián Johanna is szép eredményeket ért el, hiszen vasárnap a fiatal lovasok között első helyen végzett Chaballal a 125 centiméteres kategóriában, míg 120 centiméteren harmadik lett Chacrinue-nal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában