Női futsal NB I.

2023.01.20. 10:56

Nem forgott veszélyben a DEAC győzelme

A Debreceni Egyetem alakulata újabb sikerével kissé meglépett az üldözőitől.

Horváth Viktória (feketében) állította be a végeredmény | Forrás: Napló-archív

A DEAC női futsalosai vasárnap után csütörtökön újra a Csepellel csaptak össze a bajnokságban, a meccset most a DESOK-ban rendezték meg. Ezúttal sem lehetett teljes a debreceni keret, mivel sérülése miatt Krascsenics Csilla és Csepregi Gabriella egyaránt hiányzott – áll a klub beszámolójában.

Már az első percben nagy helyzet adódott Pócsik Lívia előtt, de Forgács Szimonetta eszén nem tudott túljárni. A csepeli kapus a harmadik minutumban már nem segíthetett a csapatának, ekkor Üveges Katalin lökete a kapufáról bepattant. Az első gólt követően nem változott a játék képe, továbbra is a DEAC dominált, a vendégek csak ritkán jutottak el a kapuig. Czégény Zsuzsa és Horváth Viktória próbálta növelni a fórt, ám Forgács mindkét szituációban szépen védett. Nem sokkal később Gajzágó Flóra remek passzt adott Pócsik Líviának, aki élt a lehetőséggel. A szünet előtt Fülöp Diána bosszankodhatott, ugyanis megpattanó lökete a kapufán csattant. 2–0-as hazai vezetésnél jött a félidei szünet.

A második játékrész Fülöp kísérletével indult, de az állás nem módosult, aztán Horváth átlövése nem lepte meg a csepeli kapuvédőt. A félidő derekán Fülöp jobbról érkező centerezését Pócsik bepofozta. Akadtak ígéretes ellentámadásai a csepelieknek, de a szépítés nem jött össze, Kókai Krisztinával kétszer is a kapufa babrált ki. A 4–0-s végeredményt Horváth Viktória állította be egy távoli bombával.

A Listavezető debreceniek előnye ezzel a győzelemmel öt pontra nőtt a második Tolnával szemben. Már csak azért is volt fontos ez a siker, mert Quirikó Vivien tanítványai szombaton pont a tolnaiakkal csapnak össze idegenben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában