Kézilabda

2023.01.14. 09:00

A második győzelmére hajt a Loki az Európa-ligában

De Kudor Kitti szerint nagyon nehéz dolga lesz a piros-fehéreknek a Podravka otthonában.

Forrás: Czinege Melinda

Nincs megállás, az FTC elleni szerdai bravúros pontszerzés után vasárnap már EHF Európa-iga mérkőzés vár a DVSC Schaeffler együttesére. Vámos Petráék a horvát Podravka Koprivnica otthonában lépnek pályára a hét utolsó napján. A délszlávok a csoportküzdelmek első körében kikaptak a norvég Sola HK gárdájától, így biztos javítani szeretnének, míg a Loki egy újabb győzelemmel jó helyzetbe hozná magát a továbbjutás szempontjából. A mérkőzésről Kudor Kittit, a piros-fehérek másodedzőjét kérdezte a HAON

– Nagyon örültünk a Ferencváros elleni szerdai reminek, szeretnénk az ott megszerzett pluszt továbbvinni a horvátországi összecsapásra is – szögezte le a szakember. – Az első félidő alapján egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben, hogy ponttal tudunk hazatérni a Fradi-pályáról. 

Hála az égnek a második játékrészre lőtávolságon belül maradtunk, aztán ahogy telt az idő elhittük, lehet keresnivalónk a Népligetben.

 Végre a szerencse is mellénk állt, s sikerült egy győzelemmel felérő döntetlent kiharcolni – elevenítette fel.

Kudor Kitti 
Forrás: Czinege Melinda

A szakembertől azt is megtudtuk, azoknak a kézilabdázóknak, akik a piros-fehérek legutóbbi két találkozóján többet játszottak, csütörtökön regenerációs jellegű edzés tartott a szakmai stáb, míg a többiekre egy keringésfokozó tréning várt, péntektől pedig már csakis a Podravka elleni Európa-liga meccs volt fókuszban.
– Mivel láttuk, hogy nagyon sűrű lesz a január, ezért előre kellett dolgozni, már a karácsonyi időszak is videóvágásokkal, elemzésekkel telt – hívta fel a figyelmet Szilágyi Zoltán jobbkeze. – Ha nem így tettünk volna, nehéz lenne a heti két meccses darálóban, minden ellenfélről legalább egy 2-4 meccses mérkőzésanyagot feldolgozni. 

Pénteken már a csapattal is videóztunk a Podravkáról, és az edzés is jórészt már a horvátok elleni felkészülés jegyében telt.

 Az, hogy az Európa-liga első fordulójában kikaptak Norvégiában semmit sem jelent, biztos vagyok benne, otthon mindent meg fognak tenni az első pontjaik megszerzéséért. Nagyon nehéz dolgunk lesz: két rendkívül magas és fizikálisan erős beállóval rendelkeznek, van egy kiválóan cselező, veszélyes irányítójuk, magas átlövőik, ezekre mindenképp készülnünk kell – nyilatkozta Kudor Kitti.

 

A horvátországi túrára már szombaton útra kel a csapat, a tervek szerint reggel 7.15-kor buszra szállnak a lányok, és irány Kapronca.

 

A Podravka Koprivnica–DVSC Schaeffler EHF Európa-liga mérkőzés vasárnap 16 órakor kezdődik, a találkozót a Sport1 televízió élőben közvetíti. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában