Futsal

2022.11.11. 14:38

Nagy Bence: mindenkinek maximális fordulatszámon kell pörögni

A DEAC játékosa szerint a szombati mérkőzés kulcsa, hogy kivegyék a játékból a Haladás húzóemberét, Dróth Zoltánt.

Forrás: Napló-archív

A szezon egyik legkeményebb meccse vár a DEAC férfi futsalosaira szombat este, ugyanis a címvédő Haladás otthonában lépnek pályára a debreceniek. A szombathelyiek nem kapták el jól a rajtot, ugyanis az első négy fordulóban csak négy pontot szereztek. Ezután viszont összeállt a Hali játéka, amit alátámaszt, hogy a legutóbbi öt meccsét megnyerte. A Vas megyeieknél Dróth Zoltán a legeredményesebb játékos tizenegy találattal. A DEAC a válogatott szünet előtt a Nyíregyházát fektette két vállra, a 8-2-es sikerből egy találattal vette ki a részét Nagy Bence – olvasható a deac.hu-n.

– Attól függetlenül, hogy jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán, szerintem Magyarország legerősebb együttese a Haladás – szögezte le 24 esztendős Nagy Bence. – Ellenfelünk egyik kulcsembere Dróth Zoltán, aki kis túlzással bárhonnan képes gólt szerezni. Valahogy ki kell vennünk őt a játékból, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Nálunk Berecz Rafael műtét után lábadozik, mellette Szabó Ábel szereplése kérdéses. Akkor lehet esélyünk a pontszerzésre, ha mindenki maximális fordulatszámon fog pörögni – hangsúlyozta a DEAC centere.

A magyar válogatott ezen a héten egy nemzetközi tornát nyert meg Lettország és Grönland előtt. Turzó József keretébe Krajcsi Bence, Harmati Tamás és Nagy Bence személyében három DEAC-játékos került be. Nagy karrierjében fontos mérföldkő ez a poreci viadal, mivel debütálhatott a nemzeti gárdában.

– Nem kaptam sok játéklehetőséget, ettől függetlenül nagyon boldog voltam. Örültem, hogy belekóstolhattam ebbe a légkörbe, a srácok kedvesen fogadtak. Az is kiderült, miben kell még fejlődnöm ahhoz, hogy újra meghívót kapjak – mutatott rá Nagy Bence.

NB I 10. forduló
Haladás VSE-DEAC
2022. 11. 12. (szombat) 18.30, Haladás Sportcsarnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában