Teqball

2022.11.22. 17:25

Közös edzőtáboron vettek részt a magyar és a lengyel teqballosok

A szervezők bíznak benne, hogy hagyománnyá válik a közös felkészülés.

Sárréti Teqball és Tömegsport Klub együttműködve a Lengyel Teqball Szövetséggel múlt hétvégén megrendezte a térségben egyedülálló Lengyel-Magyar Teqball Edzőtábort a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával –adott hírt a Sárréti Teqball és Tömegsport Klub közösségi oldala.

A november 18-20.-a között Hajdúszoboszlón zajló edzőtáborba Lengyelországból öt neves egyesületből nyolc kiválóság – Bartłomiej Frańczuk (TEQnical Warsaw Academy), Konrad Nowicki (TEQnical Warsaw Academy), Piotr Pinkiewicz (MKS Wicher Kobyłka), Dawid Grzybowski (MKS Wicher Kobyłka), Konrad Tarkowski (ISS Lublin), Karolina Jasińska (Czyżew Teq Club), Przemysław Pawlak (Czyżew Teq Club), Tomasz Pląskowski (MKS EXPOM Krośniewianka) – érkezett a fürdővárosba. Itthonról a helyi játékosok mellett az Infinity Teqball, valamint a Bodker TEQ klubok kötelékében vitézkedő, a hazai junior válogatottat képező fiatal játékosok is részt vettek a három napos programsorozaton.

Forrás: Lévai Péter

Pénteken a délelőtti szintfelmérő edzés után a cívisvárosba látogatott a nemzetközi alakulat, ahol a városnézés mellett a Déri Múzeumban, valamint a Debreceni Református Nagytemplomban ismerhették meg a város és a térség kulturális örökségét.

A kulturális programsorozat után a csapat Hajdúszoboszlón az esti órákban folytatta az edzésmunkát egy specifikus edzéssel.

Szombaton délelőtt Hajdúszoboszló városának és Bocskai István fejedelem történelmét ismerhették meg az edzőtábor résztvevői. A Bocskai Múzeum kollégáinak színvonalas tárlatvezetése után egy rövid technikai edzés következett, amelynek fáradalmait a város és híres gyógyvizében elmerülve pihenhették ki a résztvevők.

A délután további része páros és egyéni edzésekkel telt, amelyet egy esti városnéző séta követett, ahol mindenki megismerkedhetett a csapat a város látnivalóival esti hangulatvilágításban.

Vasárnap a délelőtt szabad programmal, többnyire az előző két nap sűrű programtervének és az edzések okozta fáradalmak kipihenésével telt, majd délután egy maratoni három órás edzésen páros és egyéni versennyel koronázták meg az edzőtábort, ahová a világkupára készülő és a Bodker TEQ klub csapatát erősítő Sarah Rees és Charlotte Yen is csatlakozott. 

A szervezők bíznak benne, hogy az itt kötött sportbarátságoknak köszönhetően jövőre ismételten együtt edzőtáborozhatnak majd annak reményében, hogy egy szép hagyomány válhasson a közös kezdeményezésből.

HBN

A Lengyel-Magyar Teqball Edzőtábor páros versenyének dobogósai:
I. hely: Martin Csereklye/ Tomasz Pląskowski
II. hely: Vajthó Jenő/ Piotr Pinkiewicz
III. hely: Soma Mudri/ Bartłomiej Frańczuk

Az Lengyel-Magyar Teqball Edzőtábor egyéni versenyének dobogósai:
I. hely: Csábi Milán
II. hely: Konrad Nowiczki
III. hely: Varga Dániel

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában