Labdarúgás

2022.11.14. 15:38

DVSC: kisfia ad szárnyakat Sós Bencének

A Loki szélsőjének gyermeke születésével merőben megváltozott az élete, de örömmel látja el apai feladatait.

Forrás: Napló-archív

A cívisvárosi csapat a vasárnap egy vacsorával zárta le a szezon első felét, s a játékosok immár szabadságukat töltik. A legtöbben ilyen esetben külföldi utazást vagy a légiósok esetében a hazatérést választják kikapcsolódás gyanánt, ám Sós Bencééknél más a helyzet: a Lokomotív saját nevelésű játékosának ugyanis nyáron megszületett első gyermeke, így Magyarországon terveznek kikapcsolódni. A támadó a Haonnak elmondta: jelenleg Tiszafüreden tartózkodnak, hiszen a felesége onnan származik, leghamarabb csak jövő nyáron vakációznának külföldön. – A szünet 80 százalékát itt fogjuk tölteni, hiszen a kis Bence érkeztével ezeket a dolgokat is mérlegelni kell. Én Hódmezővásárhelyről származom, természetesen oda is el fogunk utazni, hiszen december óta nem voltam otthon, így a nagyszüleim sem találkoztak még a fiammal, de a szünet alatt mindenképpen sort kerítünk rá – mondta. 

Érzelmi töltet 

Ahogy minden családnak, így az újdonsült szülőknek is felforgatja a napi rutint egy gyermek érkezése, de Sós Bence szerint ezek hálás feladatok. 

– Szerencsére a kisfiam nagyon jó babának mondható, hiszen éjszaka csupán egyszer ébred fel. Ekkor mindketten felkelünk, jómagam elkészítem az tápszerét, a feleségem pedig megeteti a kicsit. Természetesen minden köszönetet megérdemel a párom, és minden nő, hiszen amit végigcsinálnak egy gyermek születésénél, arról csak tisztelettel lehet beszélni. Napközben nyilván sokkal több feladat adódik, de én ezért hálával tartozom, és szívesen, szeretetből csinálom

 – folytatta a cívisvárosi szélső, s hozzátette: óriási érzelmi töltetet ad neki, hogy immár családapaként fut ki hétről-hétre a Nagyerdei Stadion gyepére. Elmondása szerint extra motivációt ad neki mérkőzések előtt, és a Mezőkövesd elleni győztes találatot sohasem fogja elfelejteni. 

Forrás: Sós Bence-archív

Egyedi edzésterv

Kevesebb mint egy hét múlva kezdetét veszi a katari világbajnokság, mely világszerte szerte átírta a futballisták felkészülési szokásait. A DVSC játékosa elmondta, két hét az az időtartam, ami csak a pihenésről szól, ezt követően egyéni edzésterv szerint kell formába hozniuk magukat a december 19-én kezdődő felkészülésre. – Ez mindenkinek új szituáció, de profik vagyunk, és ehhez is tudnunk kell alkalmazkodni. Soha nem volt még olyan, hogy karácsonykor edzeni kelljen, de most így kell eredményesnek lennünk, és megfelelően felkészülni a tavaszi idényre. Egy világbajnokság viszont akár mindent felülírhat, így annak örülök, hogy a pihenő alatt tudjuk majd nézni a tornát. Közös meccsnézést még egyelőre nem beszéltünk a fiúkkal, hiszen abban a tekintetben komplikáltabb a szituáció, hogy több légiósunk van, mint az elmúlt években, akik külföldön töltik a vakációt – zárta a beszélgetést Sós Bence. 

A cívisvárosi támadó szerint a világbajnoki kereteket figyelembe véve Brazília a legesélyesebb a katari torna megnyerésére. 

Orosz Krisztofer 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában