Kézilabda

2022.10.25. 17:49

DVSC Schaeffler: hatan maradtak Debrecenben

A csapat többi tagja válogatottakban szerepel majd.

Forrás: Napló-archív

A következő időszakban DVSC felnőtt keretének nagyobbik része Debrecentől távol tartózkodik majd, ugyanis a legnépesebb kontingens Tata felé vette az irányt, mivel itt készül a november 4-én kezdődő Európa-bajnokságra a magyar felnőtt válogatott. Eközben az itthon maradók szerdáig közösen gyakorolnak, aztán egy hét pihenőt kapnak – írja a dvsckezilabda.hu.

A válogatott keretnek Bordás Réka, Hornyák Dóra, Kácsor Gréta, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra, Töpfner Alexandra és Vámos Petra a tagja. A csapat október 29-én, szombaton Románia, majd 31-én, hétfőn Németország ellen játszik felkészülési mérkőzést Tatabányán, majd november 2-án utazik el az Eb-csoportmeccsek helyszínére, Ljubljanába. A keret jelenleg 21 tagú, ebből a névsorból 20 játékost lehet nevezni az Eb-re és meccsenként 16 kézilabdázó neve kerülhet be a jegyzőkönyvbe.

A DVSC légiósai közül a fehérorosz Karina Jezsikava és a brazil Mariana Costa kapott meghívót hazája válogatottjába. Szilágyi Zoltán és segítője Kudor Kitti ezen a héten a junior válogatottal dolgozik majd, ennek a keretnek tagja Panyi Anna és a tehetséges debreceni akadémista, Bákonyi Lara. A DVSC két sérültje, Anca Giegerich és Csernyánszki Liliána még rehabilitációs munkát végez.

Így jelenleg a felnőtt keret hat tagja Catherine Gabriel, Torda Vanessa, Hámori Konszuéla, Szabó Nina, Petrus Mirtill és  Vámos Míra gyakorol Debrecenben két akadémiai szakember, Győrvári Viktor és Márián Blanka irányításával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában