Salakmotor

2022.09.30. 12:10

Fazekas skalpjára vadásznak a Farkasok

Szlovéniában küzdenek a pontokért a magyar salakmotorosok a hét végén: vasárnap 16 órától rendezik a magyar-szlovén közös bajnokság 2. fordulóját Krskóban.

Fazekas Dennis

Forrás: Napló-archív

A viadalon hazánkat a SpeedWolf Debrecen két versenyzője, Magosi Norbert és Kovács Roland, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesületből a bajnoki címvédő Fazekas Dennis és Bárány Márk, illetve a vasadi Arena Moto Hungary csapatából Füzesi Richárd képviseli. Az első fordulót követően a közös bajnokság pontvadászatát Anze Grmek vezeti, megelőzve Matic Ivacicot és a Nick Skorját. A szlovén és magyar salakosokon kívül Lengyelországból, Olaszországból, Dániából, Ausztriából és Csehországból érkeznek salakszórók a viadalra.

Az ifjúságiak, azaz a 250 köbcentisek számára is lesznek futamok, ahol a speedwolfos Lovas Zoltán képviseli hazánkat.

Az állás

Magyar-szlovén közös bajnokság:
1. Anze Grmek (szlovén) 20 pont, 2. Matic Ivacic (szlovén) 18, 3. Nick Skorja (szlovén) 16, 4. Fazekas Dennis (magyar) 14, 5. Brayden McGuinness (ausztrál) 12, 6. Milen Manev (bolgár) 11, 7. Kovács Roland (magyar) 10, … 9. Magosi Norbert (magyar) 8, … 12. Bárány Márk (magyar) 5, 13. Füzesi Richárd (magyar) 4.

Magyar bajnokság:
1. Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 20 pont, 2. Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 18, 3. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) 16, 4. Bárány Márk (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 14, 5. Füzesi Richárd (Arena Moto Hungary) 12.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában