Súlyemelés

2022.09.23. 10:00

A jövő bajnokai birkóznak a súlyokkal

Közel 50 fiatal verseng majd a keleti országrész tini bajnoka címért.

Forrás: Shutterstock

Biharnagybajomban rendezik a Kelet-magyarországi tini országos súlyemelő bajnokságot szombaton. A verseny házigazdája a  – a Magyar Súlyemelő Szövetség felkérésére – a Biharnagybajomi SE súlyemelő szakosztálya lesz. A helyi Szűcs Sándor Általános Iskola tornatermében megrendezendő viadalon 47 fiatal mutatja meg felkészültségét. 

Az ország tucatnyi településéről – többek között Nyíregyháza, Kecskemét, Téglás, Debrecen, Ózd, Kazincbarcika, Kisújszállás – érkezett fiatalok mérlegelése a tervek szerint nyolc órakor kezdődik, az első súlyemelő-palánta pedig majd 10 órakor lép a pódiumra. 

Három korcsoportban – kölyök, gyerek, serdülő –, azon belül több súlycsoportban osztanak érmeket, a legjobbak pedig elnyerik Kelet-Magyarország tini országos súlyemelő bajnoki címét – tájékoztatta a Hajdú-bihari Naplót a szervező Földi József.

– Sok érdeklődőre számítok, a visszajelzések alapján jönnek a környékbeli településekről – Berettyóújfalu, Püspökladány, Sárrétudvari –, de nem csak korábbi súlyemelők, hanem a sportot kedvelő elöljárók, és sima sportbarátok is. Bízom a versenyzőimben, hogy mindenki kihozza magából a legjobbját – de a serdülő Vas Dánieltől mindenképp kiemelkedő eredményt várok. 

Van olyan súlyemelőm – a gyermek kategóriában Máthé Noel –, aki először indul majd, de nagyon ügyes, ő meglepheti majd a mezőnyt. 

Sajnos idén én nem tudok bíráskodni, mert kineveztek a bírói bizottság elnökének, de szerencsére jól bejáratott segítőink, bíróink vannak, így biztos vagyok benne, hogy a verseny, ahogy az utóbbi években mindig, ezúttal is zökkenőmentes le fog zajlani – mondta el a biharnagybajomi klub súlyemelő szakosztályának edzője. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában